2013-11-13 08:32:09
Φωτογραφία για ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ Ι.Χ.
Εφάπαξ θα κληθούν να πληρώσουν το φόρο πολυτελείας οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, καθώς απορρίφθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο εξόφλησης του φόρου σε τρεις μηνιαίες δόσεις. Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή του φόρου πολυτελείας, ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι η 31η Δεκεμβρίου, όπως ισχύει με τα τέλη κυκλοφορίας.

Η ειδική εφαρμογή για την εκτύπωση του ειδοποιητηρίου πληρωμής του φόρου πολυτελείας αναμένεται να ενεργοποιηθεί από την γ.γ. Πληροφορικών Συστημάτων εντός των επομένων ημερών. Υπενθυμίζεται ότι όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο από 1.929 μέχρι 4.700 κυβικά θα κληθούν να πληρώσουν φόρο από 947 έως 5.140 ευρώ.

Ηλεκτρονική διασταύρωση για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Ηλεκτρονική διασταύρωση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του συνεχώς διογκούμενου αριθμού των οχημάτων που δεν περνούν από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών. 


Η σχετική εισήγηση έγινε από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και προβλέπει τη συμμετοχή και της εφορίας στο «κυνήγι» των ανέλεγκτων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. 

Ειδικότερα, εξετάζεται η πρόταση να γίνεται αντιπαραβολή των στοιχείων των ελέγχων με το μητρώο αυτοκινήτων και στη συνέχεια να αποστέλλεται από τις ΔΟΥ επιστολή στους κατόχους των ανέλεγκτων Ι.Χ. 

Το πρόστιμο για τα αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο είναι 400 ευρώ. Αν πληρωθεί εντός δεκαημέρου ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να καταβάλει το 1/8 του ποσού, δηλαδή 50 ευρώ.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ