2013-11-13 13:32:44
Φωτογραφία για Δήμος της Αθήνας  - Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα διλήμματά του .. !!!
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

      Είναι σαφές πως μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο της Αθήνας, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, θα ήταν μεγάλος σταθμός κι αναμφίβολα θα είχε πολλά, καίρια και πολυσήμαντα πολιτικά μηνύματα.

     Είναι όμως εύκολη μια τέτοια προοπτική.?

     Οι μετρήσεις αγαντάρουν μια τέτοια εξέλιξη και την καθιστούν κάτι παραπάνω κι από αναμενόμενη. Στην πολιτική όμως, ένα λάθος μπορεί, επίσης, να καταστεί καθοριστικό ίσως, δε, και μοιραίο. Και κυρίως σε πεδία πολιτικών μαχών, στα οποία ο αντίπαλος κατεβάζει όλες τις επίλεκτες δυνάμεις του, όπως ακριβώς αναμένεται να συμβεί στον πόλη της Παλλάδας Αθηνάς.!

    Μέχρι τούδε, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πλήρως ξεδιπλώσει την πολιτική της. Το ενδεχόμενο να προκύψουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και να προηγηθούν βουλευτικές εκλογές των δημοτικών, δεν εξέλειπε δια παντός.


Κατ επέκταση, οι επιτελείς της Κουμουνδούρου έκριναν σκόπιμο, και δικαίως, να αναβάλλουν τη δημοσιοποίηση των όποιων προθέσεών τους.   Πέραν όλων τούτων, η Κουμουνδούρου καλείται να ξεπεράσει κι έναν άλλο κομματικό κάβο.

  Οι καθόλα ευγενείς, ηθικά κι ιδεολογικά απαράμιλλοι κι άξιοι μυρίων συγχαρητηρίων αγωνιστές του 3 και 5 % κρίνουν πως είναι ικανοί να «σύρουν το κάρο» και του 30 ή 35%. Δεν είναι λίγες οι φορές που αμφισβητούν την όποια διεύρυνση επιχειρεί η ηγεσία ανταποκρινόμενη στο άνοιγμα της εκλογικής πελατείας της παράταξης. Ίσως, στην πρωτεύουσα να είναι πιο χαλαρές οι εν λόγω αντιδράσεις εξαιτίας και των πολλαπλών και σημαντικών μηνυμάτων που εκπέμπει ο πρώτος Δήμος της χώρας.

      Σε άλλες πόλεις και Δήμους, όμως, το πρόβλημα καθίσταται λίαν σύνθετο και δυσεπίλυτο. Από την μια ανθίσταται η παλαιά γραμμή…, «ο συνδυασμός πρέπει να βρωμάει ΣΥΡΙΖΑ» κι από την άλλη επιτίθεται η νέα πολιτική ρότα που επιχειρεί να καλύψει τις ορδές των νομάδων ψηφοφόρων που ήρθαν από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ ή κι από άλλους πολιτικούς χώρους. Το δίλημμα είναι υπαρκτό και σαφές.! Ή απορροφάς τους «πολιτικούς πρόσφυγες» και γίνεσαι εξουσία με κίνδυνο την ιδεολογική αλλοίωση ή τους παραμελείς με κίνδυνο να μείνεις στο 3 ή 5 % και να χάσεις το παιγνίδι άπαξ δια παντός…!!!

    Μέσα σε αυτό το κλίμα έχουν ριχτεί πολλά ονόματα τα οποία εναλλάσσονται μεταξύ Δήμου Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής. Στον χορό έχουν μπει, η Σοφία Σακοράφα, η Ρένα Δούρου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο συρτός καλά πηγαίνει…!!!
     
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κύριε Σαμαρά... προχώρα!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κύριε Σαμαρά... προχώρα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ