2013-11-13 17:50:56
Φωτογραφία για ΣΤΑ 2,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΟ ΔΕΚΑΜΗΝΟ
Πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ (μαζί με τις επιστροφές κερδών από τα ομόλογα της ΕΚΤ) ή 1,4% του ΑΕΠ, καταγράφηκε στο δεκάμηνο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά τα δέχεται και η τρόικα.

 «Εάν εξαιρέσουμε τα έσοδα από τα SMPs της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τότε το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 1,1 δισ. ευρώ ή στο 0,6% του ΑΕΠ» διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Υπενθύμισε δε ότι το δεκάμηνο του 2012 υπήρξε πρωτογενές έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ ή 0,6% του ΑΕΠ.

Προσεγγίζουμε όλο και περισσότερο τον εθνικό στόχο για επίτευξη πλεονάσματος, ενδυναμώνοντας τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σχολίασε ο κ. Σταϊκούρας. 

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός, αυξημένα έναντι του στόχου κατά 5,7% εμφανίζονται τα έσοδα στο δεκάμηνο, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων, που υπερέβησαν τον στόχο κατά 250 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η πολύ καλή πορεία των φορολογικών εσόδων τον Οκτώβριο υπερκάλυψε ήδη την απόκλιση των περασμένων μηνών.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ