2013-11-13 18:02:07
Φωτογραφία για Πέτυχε στον ΑΣΕΠ ... αλλά ξενιτεύεται στη Γερμανία!
Οι παλιοί παρότρυναν τους νέους να "τακτοποιηθούν" σε μια θέση στο Δημόσιο και μάλιστα επιστράτευαν γνωστούς και αγνώστους για να μεσολαβήσουν για το διορισμό.

Ποιος θα φανταζόταν ότι από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα ως σήμερα η απασχόληση στο Δημόσιο τομέα, όχι μόνο ασφάλεια δε θα παρείχε, αλλά θα οδηγούσε κατευθείαν ... στην ξενιτιά!

Το δράμα της γραφειοκρατίας και του ελληνικού χάους έζησε από πρώτο χέρι ο 33χρονος Σίμος, ο οποίος από επιτυχών σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ βρέθηκε με μια βαλίτσα στο χέρι, έτοιμος να φύγει για τη Γερμανία, όπου βρήκε δουλειά.

Ο 33χρονος που ζει στο Ηράκλειο, μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ήταν μεταξύ των επιτυχόντων για την Αγροτική Τράπεζα, όμως το διορισμό του (που καθυστερούσε) "πρόλαβαν" οι εξελίξεις. Η Αγροτική Τράπεζα συγχωνεύτηκε με την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ οι προς διορισμό επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ βρέθηκαν ... μετέωροι! Αντί για Αγροτική "είδαν" θέσεις στο ΙΚΑ κι αυτό περίπου 3 χρόνια αργότερα, κι αφού είχαν ήδη παραιτηθεί από τις δουλειές που είχαν μέχρι τότε - και πάλι καλά, έλεγαν, καθώς η κρίση είχε ήδη ξεκινήσει.


Η δουλειά στο ΙΚΑ αποδείχτηκε ... με ημερομηνία λήξης, καθώς 2 χρόνια αργότερα είδαν την πόρτα της εξόδου, μετά από προσφυγή άλλων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ που ακόμη περίμεναν την πρόσληψή τους στο ΙΚΑ. Εδώ και μήνες οι 300 ανά την Ελλαδα που απολύθηκαν από το ΙΚΑ, αν και ήταν απαραίτητοι και πρόσφεραν έργο αναζητούν επαγγελματικές διεξόδους. Μόλις χθες, ψηφίστηκε νόμος που είχε εισαχθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο για την επαναπρόσληψή τους από το ΙΚΑ. Και πάλι όμως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το ΠΟΤΕ θα αναλάβουν και πάλι καθήκοντα.

Στο διάστημα αυτό, ο Σίμος άρχισε να αναζητάει ξανά εργασία. Τη βρήκε μακριά από την Ελλάδα, στη Γερμανία, σε μια χώρα που φημίζεται για τους "κανόνες" της. Ο Σίμος, παιδί μεταναστών στη Γερμανία, όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης, επιστρέφει στον τόπο όπου γεννήθηκε, με το πλεονέκτημα της γνώσης της γερμανικής γλώσσας αλλά και την ευκολότερη προσαρμογή χάρη στους συγγενείς που έχει στη χώρα. Θα απασχοληθεί σε τουριστική μονάδα, με το βλέμμα, ωστόσο, πάντα στην Ελλάδα, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα της επιστροφής cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ