2013-11-13 19:24:05
Φωτογραφία για Συνέντευξη Ανδρέα Λοβέρδου
"Με τις επιλογές της η κυβέρνηση αυξάνει την ανεργία": Συνέντευξη του προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα κ. Ανδρέα Λοβέρδου στον Alpha 989 Για το θέμα των πλειστηριασμών και το φόρο ακινήτων.

Υπάρχει και ένα τρίτο πολύ σοβαρό θέμα, αυτό της ρύθμισης των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Από την αρχή του έτους είχαμε επισημάνει, πως με τη ρύθμιση που εισήγαγε η κυβέρνηση ήταν αδύνατο να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι ασφαλισμένοι. Είχαμε προτείνει να παγώσουν οι υποχρεώσεις παλαιότερων ετών με τη προϋπόθεση πως θα εξοφλούνται οι τρέχουσες. Επικοινώνησα προσωπικά με το γραφείο του Πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση απέρριψε την πρότασή μας με αποτέλεσμα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ μόνο το 6-7% των ασφαλισμένων να μπουν στη ρύθμιση. Τα νέα μέτρα προκύπτουν και από αυτό. Μία νέα ρύθμιση με πάγωμα των παλαιοτέρων ετών είναι απαραίτητη και καλούμε τον κ Βρουτσή να την φέρει άμεσα στη βουλή.  Προειδοποιούμε πως αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα η ανεργία, αν δεν ξεκινήσουν επιτελούς τα μεγάλα δημόσια έργα – σας θυμίζω το τρικομματικό μυστρί πριν από κάποιους μήνες- αν δεν υπάρξει άμεση επανεκκίνηση της ιδιωτική οικονομίας τότε τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν τεράστιο πρόβλημα.


Για το οικονομικό επιτελείο

Ο κ. Στουρνάρας ενδιαφέρεται μόνο για τους εθνικούς λογαριασμούς και καθόλου για την ιδιωτική οικονομία. Η ομιλία του στη Βουλή ήταν θλιβερή και είμαι σίγουρος πως κανένας έλληνας δεν θα ήθελε να την ακούσει. Δεν μίλησε καθόλου για την ιδιωτική οικονομία με αποτέλεσμα να δημιουργεί εκνευρισμό στους πολίτες. .Δυστυχώς η χώρα δεν έχει οικονομικό επιτελείο που να ασχολείται με την ιδιωτική οικονομία η οποία λειτουργεί μόνη της.

Για το ΠΑΣΟΚ

Η Δημοκρατική Παράταξη διαχειρίστηκε μόνη της την κρίση, όταν όλοι οι άλλοι έστηναν αντι- μνημονιακά μέτωπα, άσχετα αν τώρα ο ένας μετά τον άλλον κάνει τούμπα με πρώτη τη Νέα Δημοκρατία και όπως φαίνεται τώρα και το ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό και τώρα βρίσκεται σε παρακμή. Από τη στιγμή που διεξάγεται ένας διάλογος  για την επανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης παίρνοντας από κοινού πρωτοβουλίες με τη ΔΗΜΑΡ αλλά και με άλλες κινήσεις του χώρου, το ΠΑΣΟΚ ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στη πρωτοβουλία των 58 μετά από μια εβδομάδα δημοσιοποίησε  ένα κείμενο από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό δείχνει πως υπάρχει πρόβλημα στρατηγικής και λειτουργία πολιτικού εκκρεμούς από τη  Δεξιά στην Αριστερά. Συνεπώς το ΠΑΣΟΚ με τις ενέργειες του αυτοαποκλείεται από τη συζήτηση για την συγκρότηση του τρίτου πόλου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ