2013-11-13 20:45:35
Φωτογραφία για Με Κοβαλάινεν η Lotus στα δύο τελευταία Grand Prix
Ο Χέικι Κοβαλάινεν αναμένεται να οδηγήσει το μονοθέσιο του τραυματία Κίμι Ράικονεν στους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν. Η Lotus αναζητεί τον παρτενέρ του Ρομαίν Γκροζάν το 2014.

Έναν έτοιμο οδηγό και όχι τον δοκιμαστή Ντάβιντε Βαλσέκι αναζητεί η Lotus για να αντικαταστήσει τον Κίμι Ράικονεν στο Grand Prix των ΗΠΑ την Κυριακή (17/11) και στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Βραζιλία την επόμενη εβδομάδα.

Ο εκλεκτός είναι ο Χέικι Κοβαλάινεν. Ο Φινλανδός οδηγός είναι παρών στους αγώνες της Φόρμουλα 1, αφού οδηγεί το μονοθέσιο της Caterham στις ελεύθερες δοκιμές.

Ο Κοβαλάινεν έχει συνεργαστεί με αρκετούς στο Ένστοουν, όταν η ομάδα ονομαζόταν Renault. Διαδέχθηκε τον Φερνάντο Αλόνσο στη McLaren το 2008, επιτυγχάνοντας μια νίκη, όμως δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας.

Η Lotus διεκδικεί ακόμα και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών και ο Κοβαλάινεν που γνωρίζει τα φετινά ελαστικά και τον κινητήρα της Renault, τον ίδιο που έχει η Caterham αποτελεί καλή επιλογή.

Ο Ράικονεν, στενός φίλος του Κοβαλάινεν, ολοκλήρωσε πρόωρα τη συνεργασία του με τη Lotus, καθώς θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην πλάτη.

Εν τω μεταξύ ο Νίκο Χούλκενμπεργκ δεν φαίνεται να πηγαίνει στη Lotus το 2014, καθώς οι συζητήσεις των δύο πλευρών έφτασαν σε αδιέξοδο.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ