2013-11-13 21:44:07
Φωτογραφία για Δωρεάν Μάθημα Ιστορίας και Θεωρίας Κινηματογράφου την Πέμπτη στην Πάτρα
Την Πέμπτη 14.11.2013 18.00-20.00 στη Κυψέλη (Παναχαϊκού 4-6, Ψηλά Αλώνια) θα πραγματοποιηθεί Μάθημα Ιστορίας και Θεωρίας Κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο και θέμα: Μεγάλοι Δημιουργοί του Παγκόσμιου Κινηματογράφου και Πως να κατανοούμε καλύτερα τις ταινίες τους. Θα προβληθούν επιλεγμένα αποσπάσματα στον προτζέκτορα από το έργο τους.

Ενημέρωση: Το Σεμινάριο Ιστορίας και Θεωρίας Κινηματογράφου δεν έχει συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί και ενδεχόμενα να μην τα καταφέρει.

Το Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου ξεκίνησε. Μπορεί να δεχτεί ελάχιστους μαθητές ακόμα και όσοι ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο μπορούν να παρακολουθήσουν το σημερινό μάθημα στην Κυψέλη 19.00-23.00 και να αποφασισθεί στο τέλος του αν δύνανται να ενσωματωθούν σε αυτό.

Το Σχολείο του Σινεμά έχει την ειλικρινή διάθεση να συνδράμει στην διάδοση της κινηματογραφικής παιδείας στην Πάτρα προσφέροντας όσο το δυνατόν λαϊκότερες τιμές και διευκολύνσεις για τους συμμετέχοντες
. Αλλά για να μπορέσει αυτό να υλοποιηθεί απαιτείται από τους ενδιαφερόμενους συνειδητοποιημένη αποφασιστικότητα στήριξης του εγχειρήματος. Τόσο φιλόδοξα και κοπιώδη εγχειρήματα απαιτούν κόστος πολλαπλό. Το Σχολείο του Σινεμά όπως και στο παρελθόν έχει την πρόθεση να προσφέρει και ανοιχτά μαθήματα και εκδηλώσεις.

Ένα τέτοιο ανοιχτό μάθημα προσφέρει το Σχολείο του Σινεμά την Πέμπτη στις 18.00 στην Κυψέλη δίνοντας ταυτόχρονα μια τελευταία ευκαιρία για αυτό το εξάμηνο στο σεμινάριο να πραγματοποιηθεί. Αν δεν γίνει αυτό εφικτό θα επιχειρηθεί εκ νέου με την αρχή της νέας χρονιάς.

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερθεί να παρακολουθήσει τον πλήρη κύκλο του Σεμιναρίοιυ Ιστορίας και Θεωρίας Κινηματογράφου μπορεί να διαβάσει την ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ και να δηλώσει συμμετοχή.

10 τρίωρα Μαθήματα για τα κινηματογραφικά ρεύματα, τις σχολές και τα κινήματα (Πιονέροι του κινηματογράφου, Ρώσικη Πρωτοπορία, Εξπρεσιονισμός, Σουρεαλισμός, Ποιητικός Ρεαλισμός, Νεορεαλισμός, Νουβέλ Βαγκ, Free Cinema, Cinema Novo κ.α), αλλά και τους σημαντικότερους δημιουργούς του παγκόσμιου κινηματογράφου (Μπέργκμαν, Ταρκόφσκι, Αγγελόπουλος, Ντράγιερ, Μπρεσόν, Αϊζεστάιν, Γουέλς, Βέντερς, Τρίερ κ.α.

Επίσης για επιλεγμένα θεωρητικά ζητήματα και θεματολογίες (Σημαντικοί θεωρητικοί του Κινηματογράφου, Φεμινισμός, Πολιτική, Λογοτεχνία-Θέατρο, Ψυχανάλυση, Ιστορία και Κινηματογράφος κ.α.). Εισηγήσεις συνοδευμένες με προβολές αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες.

Κάθε Πέμπτη 19.00-22.00

Συντονιστής Σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος, σκηνοθέτης, μοντέρ, κριτικός κινηματογράφου

Κόστος συμμετοχής: 100€*

*η τιμή δεν περιλαμβάνει φόρους

Γενικές Πληροφορίες:

Χώρος: Κυψέλη (Παναχαϊκού 4-6, Ψηλά Αλώνια )

Στο τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το “Σχολείο του Σινεμά”.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

2130159816 09.00-15.00 καθημερινές κιν. τηλ: 6996112050 και στο e-mail: [email protected]

το «Σχολείο του Σινεμά» αποτελεί έκφραση της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρίας “Καλλιτεχνική Διάδραση”.

Χώρος: Κυψέλη (Παναχαϊκού 4-6, Ψηλά Αλώνια )
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ