2013-11-14 08:43:04
Φωτογραφία για Αεροπορικό Απόσπασμα Αγρινίου: Χρονοδιάγραμμα για το οριστικό λουκέτο
Μπορεί σε τοπικό αλλά και κοινοβουλευτικό επίπεδο να ασκούνται πιέσεις για τη διατήρηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου (πρώην 132 Σμηναρχία Μάχης) με βασικό ζητούμενο τη φύλαξη και ασφάλεια του αεροδρομίου, η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική αφού η κατάργηση του Αποσπάσματος όχι μόνον είναι ειλημμένη απόφαση, αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Γ» , έχει ήδη κατατεθεί και το χρονοδιάγραμμα για το λουκέτο που προσδιορίζεται χρονικά για το καλοκαίρι του 2014.

Ήδη, στα χέρια της Διοίκησης του Αποσπάσματος έχει παραδοθεί πολυσέλιδος φάκελος από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας με τα βήματα που θα υπάρξουν για την εκκένωση του στρατοπέδου, τις διαδικασίες δηλαδή που θα ακολουθηθούν γα το άδειασμα των κτιρίων κλπ.

Παράλληλα έχει ζητηθεί από τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς κλπ μόνιμο προσωπικό να καταθέσουν εγγράφως την οικογενειακή τους κατάσταση και άλλες λεπτομέρειες που θα τεθούν υπόψη στις μεταθέσεις που θα γίνουν. Μάλιστα δεν αποκλείεται εντός του Φεβρουαρίου, η πρώτη «φουρνιά» μεταθέσεων να ξεκινήσει από το Αγρίνιο για άλλες μονάδες με κριτήρια που θα είναι , όπως λέγεται κοινωνικά, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οικογένειες με παιδιά, που έτσι κι αλλιώς πάντως θα υποστούν σοβαρές αλλαγές στη ζωή τους με αυτήν την εξέλιξη.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ζητηθεί ήδη η μεταφορά μέρους του οπλισμού , που αναμένεται να γίνει άμεσα. Ουσιαστικά οι διαδικασίες για το οριστικό λουκέτο στην μονάδα έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται στα μέσα του 2014.

Η εξέλιξη ασφαλώς κάθε άλλο παρά θετική είναι αφού απομένει ελάχιστος χρόνος πριν το στρατιωτικό αεροδρόμιο ερημώσει και γίνει έρμαιο της εγκατάλειψης, της απαξίωσης αλλά και ατόμων που πιθανόν θα επιχειρήσουν διαρρήξεις, κλοπές, τη στιγμή που διαθέτει πανάκριβες και σημαντικές υποδομές

Πάντως , έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις πως το καλοκαίρι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εύρυθμη λειτουργία της ΜΑΕΔΥ, της Μονάδας δηλαδή που λειτούργει την αντιπυρική περίοδο με τα αεροσκάφη Πετζετέλ. Οι διαβεβαιώσεις αυτές όμως, μάλλον δεν να καθησυχάζουν.

Από εκεί και πέρα ο χρόνος πιέζει για την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε το αεροδρόμιο να μπει σε μια τροχιά αξιοποίησης, για την οποία ήδη έχουν κατατεθεί κατά το παρελθόν αλλά και πρόσφατα προτάσεις μερικές εκ των οποίων είναι ρεαλιστικές και μπορούν με την υλοποίηση τους να μετατρέψουν το αεροδρόμιο σε αναπτυξιακό πόλο με σημαντική προοπτική.

Σηνειωτέον πως οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα και Βασίλης Οικονόμου με ερώτησή τους ζήτησαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εξηγήσεις για τη φημολογούμενη αναστολή λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου.

Όπως τονίζουν είναι απαραίτητη η εκπόνηση ενός σχεδίου για τις υποδομές του Αεροδρομίου Αγρινίου, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός κόμβος για την περιοχή.

Πηγή: agriniopress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ