2013-11-14 12:50:12
Φωτογραφία για Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
Άλλος ένα χρόνος πέρασε, ένας χρόνος χαράς, λύπης, υπογλυκαιμίας, υπεργλυκαιμίας, νέων ανακαλύψεων κι όλα αυτά παρέα με τον Διαβήτη μου.

Στις 14 Νοεμβρίου ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα (κατά) του Σακχαρώδη Διαβήτη. Γιορτάζει ίσως δεν είναι η κατάλληλη λέξη, αλλά θα το δεχτώ για να είμαι συμβατός και με τους υπόλοιπους. Απλά δεν θα το γιορτάσω!

Βλέπετε για μένα ο διαβήτης δεν είναι ούτε γιορτή, ούτε τρόπος ζωής, ούτε φίλος αλλά ούτε εχθρός. Είναι αυτός που εδώ κι αρκετά χρόνια μου λέει τι να κάνω, τι να φάω, πως να αισθάνομαι μερικές φορές, πως να καθορίζω τη ζωή μου και πως να με αντιλαμβάνεται ο περίγυρος μου. Σε αυτόν χρωστάω την ανoσία στις ενέσεις, τις συχνές ιατρικές μου εξετάσεις, την προσοχή στη διατροφή μου, στα ποτά μου, στη καθημερινή εξάσκηση και πολλά άλλα.

Στο διαβήτη όμως χρωστάω και τις υπογλυκαιμίες μου, τις υπεργλυκαιμίες μου,που σπάνια μπορώ να τις ελέγξω παρουσία κόσμου,γιατί με κοιτάνε τόσο παράξενα σαν να έχω τον δάγκειο πυρετό ή με ένα αίσθημα λύπης,σαν να έβγαλα τρίτο μάτι!..
. την καθημερινή καταπόνηση των οργάνων μου, όσο κι αν προσέχω, την αδυναμία μου να κάνω αρκετά πράγματα. Μην προσπαθήσετε να με πείσετε ότι αν θέλεις κάνεις τα πάντα, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Ξέρουμε όλοι ότι ορισμένα από τα όνειρα μας, κόπηκαν αυτόματα μόλις μάθαμε για τον νέο μας συγκάτοικο, τον διαβήτη μας.

Δεν θα γιορτάσω λοιπόν...Η μέρα αυτή είναι φτιαγμένη για τον υπόλοιπο κόσμο όχι για μένα. Είναι η μέρα που υπενθυμίζουμε σε όσους δεν έχουν διαβήτη, να προσέχουν και να είναι πιο ενήμεροι για την μάστιγα του 21ου αιώνα.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συμμετέχω σε εκδηλώσεις ή να γράφω σε διάφορα φόρουμ, απλά για να ενημερώνω τον κόσμο για τον διαβήτη. Δεν χρειάζομαι μια ακόμη μέρα να μου υπενθυμίζει τι έχω να κάνω καθημερινά. Ξέρω καλύτερα από τον καθένα, είτε είμαι διαβήτικος για ένα χρόνο είτε το έχω χρόνια.

Έχω ευθύνη όμως να ενημερώσω όλο το κόσμο εκεί έξω, που ίσως έχει διαβήτη και δεν το ξέρει, ίσως το αποκτήσει στο μέλλον, ίσως και ποτέ, ότι όλοι οι διαβητικοί είμαστε εδώ, ενωμένοι, έτοιμοι να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε τον καθένα που έχει ανάγκη για ενημέρωση, ηθική υποστήριξη ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Να του δείξουμε ότι με τις σωστές ενέργειες και την κατάλληλη βοήθεια, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και θα τα καταφέρει μια χαρά στο νέο τρόπο ζωής.

Γι΄ αυτό αγαπητοί «συνάδελφοι», ας μοιραστούμε όλοι τα μηνύματα μας και να είμαστε πάντα «online», ώστε να βοηθήσουμε όλο τον υπόλοιπο κόσμο και να τον ενημερώσουμε ότι πέρα από γλυκά παιδιά, είμαστε άνθρωποι και αυτό που μας ξεχωρίζει είναι ένας όχι και τόσο διαφορετικός τρόπος ζωής http://www.sugarfree.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ