2013-11-14 16:33:06
Φωτογραφία για Τέταρτος «μνηστήρας» για τον ΟΛΠ
Νέος «μνηστήρας» μπαίνει στο παιχνίδι διεκδίκησης του ΟΛΠ καθώς προχωρούν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης του λιμένα μετά και τη συμφωνία για τη δημιουργία του προβλήτα ΙΙΙ από την Cosco.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του υπουργείου Ναυτιλίας, στο προσεχές διάστημα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της διαδικασίας που αφορά στην εκδήλωση ενός αρχικού ενδιαφέροντος από πλευράς επενδυτών και στη συνέχεια θα αρχίσουν να τρέχουν οι διαδικασίες για τη δημοσίευση της πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, η οποία προγραμματίζεται να δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων 15 ημερών.

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ από τους τρεις ομίλους Cosco, Morrison & Co και ICM Limited από τη Νέα Ζηλανδία, το ενδιαφέρον της έχει εκφράσει και η ιταλοελβετική εταιρεία διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων MSC.

Όμως, μέχρι στιγμής δεν είναι βέβαιο ότι και οι τέσσερεις όμιλοι θα καταθέσουν τελικά προσφορές.

Το μόνο που μένει είναι να ανάψει πράσινο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ στο επόμενο διάστημα εκτός από τον ΟΛΠ αναμένεται να ιδιωτικοποιηθούν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ κα.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ