2013-11-14 18:12:34
Φωτογραφία για Λύπη και απαξίωση…
Όταν το ψέμα γίνεται εμφανές, τότε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης καταντά γελοία Γράφει ο Γιώργος Πολίτης

Ποιους πολιτικούς να εμπιστευτεί κανείς; Από ποιόν θα μπορούσε να πιαστεί κάποιος με σιγουριά; Δυστυχώς η απάντηση αν υπάρχει, είναι πολύ καλά κρυμμένη. Το όραμα γενικώς έχει πάψει να υφίσταται και την θέση του έχει καταλάβει με τρόπο άκρως ορμητικό η υποχρεωτική σύμπλευση με κάποιον από τους ήδη υφιστάμενους. Μοιραίο κακό και αυτός ο ίδιος ο κάποιος, γιατί θα είναι με σειρά του και αυτός εμποτισμένος με το μικρόβιο της πολιτικής του είθισται. Εκτός, -λέω εκτός- και αν είναι κάποιος νέος (με τη έννοια του καινούριου) ‘’αδαής’’ και περισσότερο ρομαντικός.

Ήδη το 28% περίπου των πολιτών εμπιστεύεται, συμπλέει, αναγκάζεται να στηρίξει ή εκουσίως επιλέγει τον κυβερνητικό συνασπισμό -βλ δημοσκοπήσεις-λησμονώντας πως, αν κάποιοι φταίνε (σε πολύ μεγάλο βαθμό) για την τωρινή κατάντια της χώρας μας είναι ακριβώς τα δύο αυτά κόμματα που τον απαρτίζουν. Εκείνοι κυβέρνησαν, επί τόσες δεκαετίες, με τον τρόπο που επέλεξαν να το κάνουν και κανείς άλλος. Και όμως λησμονείται κάτι τόσο σημαντικό, επειδή έχουν αλλάξει κάποια από τα πρόσωπα. 


Συμφωνώ πως τα πρόσωπα ενέχονται σε ένα βαθμό και μάλιστα μεγάλο, την ολόκληρη όμως υπόλοιπη ευθύνη, την έχουν οι πολιτικές στις οποίες είναι δέσμια και τα δύο –κόμματα- και αυτό δεν θα πρέπει να παραβλέπεται, διότι είναι πλέον πασιφανές πως πρωτίστως οι αρχηγοί των, άγονται. Άγονται από το καρότο και δυστυχώς φέρονται από το μαστίγιο των δανειστών και των όλων των έξωθεν δεδηλωμένων πλέον εχθρών της πατρίδας μας… 

Με τον τρόπο αυτό –του άγεσθαι και φέρεσθαι-, εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και στην περιφέρεια του κύκλου τα ελάχιστα μακρινά δικά μας. 

Πρώτα εκείνοι, οι ξένοι και έπειτα εμείς!

Δεν ξέρω αν με την –επικείμενη- αλλαγή του πολιτικού σκηνικού επέλθει και η ακριβοθώρητη γνήσια αλλαγή. Δεν μπορώ να το ξέρω, όμως όσο κοιτάω τις ιταμές συντεχνίες την παρούσα στιγμή –ένθεν κακείθεν-, να παίζουν τα ‘ενδεχόμενα’ για να μείνουν στην εξουσία είτε με την θέληση του λαού είτε ακόμη και χωρίς αυτήν(!), πρώτα στενοχωριέμαι και κατόπιν οργίζομαι.

Στεναχωριέμαι για την ολοκληρωτικά πρόστυχη αδιαντροπιά όλων εκείνων που ρίχνουν ζαριές, αφήνοντας την βούληση του λαού να ανασαίνει τις οσμές της κοιλιάς τους και οργίζομαι για την δική μας ευπιστία. Την ευπιστία του 28% για την ακρίβεια.

Πόσες φορές θα πρέπει να κοροϊδευτεί κάποιος ώστε να επιτέλους να ξυπνήσει;

Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω διότι μπορεί κάλλιστα να μην συναισθάνονται καν τον εμπαιγμό γιατί δεν θίγονται. Πολλά μπορεί. Μπορεί ακόμη οι οποιοδήποτε άλλοι έρθουν στην εξουσία να είναι χειρότεροι. Μπορεί, αλλά ετούτοι έχουν ήδη δώσει δείγματα κάκιστης γραφής.

Ήδη επεξεργάζονται σενάρια αγκίστρωσης στην εξουσία. Καλούν λέει τον Κυρ-Φώτη. Αναγκάζονται να γλύψουν ο ένας τις ροχάλες του άλλου και το κάνουν με χαμόγελα, ευαρέσκειες και χειραψίες θέα κοινή!. Σε είπα κλέφτη, απατεώνα, άχρηστο, κακομοίρη κτλ, αλλά τώρα σε λέω κύριο, σωτήρα, αγαθό και τον μόνο ικανό… Και αποδέχεσαι !!!

Τι ντροπή!!!

Όλο αυτό λοιπόν το καρναβάλι δεν μπορεί επ' ουδενί να σημαίνει σοβαρότητα. Το μόνο που πασιφανώς καταδεικνύει (εκτός από ενδεχόμενο δόλο, διότι κανείς κυβερνητικός δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιος), είναι ο σκοπός. Ο σκοπός διατήρησης του θώκου προς ίδιον όφελος. Προς ίδιον όφελος!

Ο τέως πρωθυπουργός της Βουλγαρίας αν δεν κάνω λάθος, έδωσε ένα πολύ ακριβό μάθημα σε όλους τους ‘’ενάρετους’’ αρχομανείς της χώρας μας. Παραιτήθηκε όταν νόμιζε πως ο λαός δεν τον στήριζε. Δεν με θέλετε εσείς, παύω να σας σώζω εγώ! Εκλογές. Λέμε τώρα Εδώ σε εμάς, γίνεται μία πάλη αγκίστρωσης. Ένας πάμφθηνος αγώνας κατοχής της εξουσίας και το πλέον εξοργιστικό είναι, πως επικαλούνται για το πάθος τους (που καταντάει ασθένεια) τα αποτελέσματα των εκλογών και την βούληση του λαού!

Επιμένουν πως αν ο λαός ήθελε, θα έριχνε αλλιώτικη ψήφο. Ο λαός όμως όπως και να έχει δεν εξουσιοδότησε το Πασοκ να κυβερνήσει. Όπως ούτε και την Χρυσή Αυγή που πήρε μεγαλύτερο ποσοστό. Δηλαδή αν συνέπραττε η Ν. Δ. με την Χρυσή Αυγή, τι θα μας έλεγαν; Πως ήταν και αυτό θέλημα λαού… Θα επέμεναν πως αν δεν ήθελε ο λαός, ας ψήφιζε αλλιώς. Πώς αλλιώς δηλαδή να ψηφίσει; Αφού κατόπιν εορτής όλοι εσείς, μαζεύετε τα ποσοστά και αρχίζετε ερήμην του προσθαφαιρέσεις και μάλιστα επ’ ονόματί του! Πάντα για το καλό της χώρας και ποτέ για κάποιο έξωθεν των συνόρων συμφέρον ή έστω για κάποιο δικό σας. Σαν δεν ντρέπεστε…

Όλη λοιπόν αυτή η κοροϊδία ενοχλεί. Και αν η Χρυσή Αυγή αυξάνει τα ποσοστά της, είναι από τον κόσμο που αντιλαμβάνεται πλέον και μισεί αυτόν ακριβώς τον εμπαιγμό.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το κόλπο που από πολύ καιρό παίζετε όλοι εσείς, στις πλάτες του λαού σας,  έχει ήδη εμφανίσει κόπωση και τώρα που σε λίγο τα χαμόγελα και οι υποσχέσεις σας δεν θα αρκούν, θα χρειαστείτε (πολύ δυστυχώς) με την συμβολή των ξένων δραγουμάνων και υποστηρικτών σας, στειλιάρι. Στειλιάρι κατά του δικού σας λαού.

Ένα μεγάλο κρίμα στο ''αψεγάδιαστο'' ήθος σας. Για το καλό της πατρίδας και μόνον…

politisg.blogspot.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ