2013-11-14 19:11:07
Φωτογραφία για Επαφές του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με τον Ακόλουθο Πολιτισμού της Πρεσβείας της Κίνας για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού
Επαφές με τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα, Ακόλουθο Πολιτισμού Zhang Zhan, είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, για την προώθηση πολιτιστικών δράσεων που θα φέρουν πιο το κοντά το ελληνικό κοινό με την κινεζική παράδοση και τον πολιτισμό της χώρας της άπω Ανατολής. Αφετηρία της συνεργασίας θα είναι η φιλοξενία στο χώρο της Δημοτικής Ολυμπιακής Πινακοθήκης έργων κινέζικης παραδοσιακής ζωγραφικής έπειτα από σχετικό αίτημα της Πρεσβείας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Νίκου Πέππα, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, αρχής γενομένης από τη φιλοξενία στις αρχές Φεβρουαρίου 2014 έκθεσης 10 Κινέζων ζωγράφων με περισσότερα από 80 έργα παραδοσιακής ζωγραφικής τέχνης.

Με την ευκαιρία της συνάντησης με τον Ακόλουθο Πολιτισμού της Πρεσβείας της Κίνας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ
. Πατούλης, δήλωσε: «η φιλοξενία της συγκεκριμένης έκθεσης στην πόλη μας με την υποστήριξη του Δήμου μας είναι μία πολύ καλή ευκαιρία ο φίλα προσκείμενος κινεζικός λαός να έλθει πιο κοντά στον ελληνικό λαό. Μέσα από πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη προάγονται η πολιτιστική ανταλλαγή και η καλλιέργεια σχέσεων συναδέλφωσης και συνεργασίας μεταξύ των λαών. Η έκθεση κινεζικής παραδοσιακής ζωγραφικής είναι μία πολύ καλή ευκαιρία οι Κινέζοι συμπατριώτες σας στην Ελλάδα να γνωρίσουν καλύτερα το φιλόξενο Μαρούσι».

Από την πλευρά του ο Ακόλουθος της Πολιτισμού της Πρεσβείας της Κίνας Zhang Zhan, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα της Πρεσβείας να θέσει υπό την αιγίδα του ο Δήμος την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης, έναν Δήμο ιδιαίτερα οργανωμένο, όπως τον χαρακτήρισε, με πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα και αξιόλογες πολιτιστικές δομές.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκαν και άλλες πιθανές προοπτικές πολιτιστικής συνεργασίας όπως η διοργάνωση ενός κινέζικου χορευτικού φεστιβάλ, αλλά και άλλες προτάσεις με επίκεντρο την προώθηση του ιατρικού τουρισμού.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ