2013-11-14 22:16:06
Φωτογραφία για Βρετανικά ΜΜΕ για πλεόνασμα-ανεργία στην Ελλάδα
Ανταπόκριση του Stelios Bouras, για την εφημερίδα WSJ με τίτλο «Greece posts EUR 2.6Bln primary budget surplus in Jan-Oct», αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δημοσίευσε τα στοιχεία που δείχνουν ότι για τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 2.6 δισεκ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένει εντός των τεθειμένων ετήσιων στόχων, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, ο προϋπολογισμός του έτους εξακολουθεί να εκτελείται κατά τρόπο ικανοποιητικό.

Στην ανταπόκριση σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα διασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, κάτι που θα μπορούσε να υποστηρίξει τη θέση της για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους ενώ επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014, προβλέπει οι λογαριασμοί της κεντρικής Κυβέρνησης (που δεν περιλαμβάνει τη γενική κυβέρνηση), θα κλείσουν για το 2013 με 340 εκ ευρώ πλεόνασμα. Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται η ανακοίνωση ανώνυμης εταιρίας ΟΤΕ Α.Ε για την κτήση μετοχών οι οποίες αποτελούν μέρος του σχεδίου «stock option».


Στο μεταξύ σε σύντομο ρεπορτάζ της Daily Telegraph, στην ηλεκτρονική της έκδοση με τίτλο «Greek unemployment remains stubbornly high», σχολιάζεται ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα το μήνα Αύγουστο παρέμεινε σταθερό μετά από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης και διαμορφώθηκε στο 27,3%, αυξημένο σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012, που ήταν 25,5%. Επίσης σημειώνεται ότι το ποσοστό ανεργίας των νέων βρίσκεται στο απίστευτο ποσοστό 60.6%.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ