2013-11-15 02:40:06
Φωτογραφία για Ηλεία: Χαμός για νοσοκομειακά απόβλητα στις Λίμνες!
Την χωματερή των Λιμνών επισκέφθηκαν και έκαναν αυτοψία οι Γενικοί Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ενώ στο σημείο πήγε και ο Εισαγγελέας Ηλείας κ. Μειδάνης, που ενημερώθηκε για τα ευρήματα και τις πρώτες εκτιμήσεις. Οι Γενικοί Επιθεωρητές εντόπισαν ανάμεσα στα σκουπίδια και όγκο νοσοκομειακών αποβλήτων, για τα οποία υπάρχει ειδική σύμβαση μεταφορας τους σε ειδικούς χώρους καταστροφής.

Όπως διαβάζουμε στο IliaLive, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον εντοπισμό παραβάσεων του άρθρου 28 του Ν 1650/86 που αφορά σοβαρά αδικήματα σε βάρος του περιβάλλοντος, διέταξε χθες ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης

με αφορμή το πολυσέλιδο Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη.

Πόρισμα, για τις παρανομίες των τοπικών αιρετών αυτοδιοικητικών παραγόντων και τις ελλείψεις στη χωματερή των Λιμνών Αλφειού.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει άμεσα σε έρευνα και αυτοψία, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι παρανομίες σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.


Λίγες ώρες μετά την εισαγγελική εντολή, τριμελές κλιμάκιο του Ειδικού Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Παναγιώτη Μέρκο, πήγε από την Αθήνα στην χωματερή της ντροπής, δίπλα από τον Αλφειό και προχώρησε σε αυτοψία.

Τι βρήκαν οι επιθεωρητές

Σύμφωνα με το iliLive, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος στην έρευνά τους μεταξύ άλλων, εντόπισαν ανάμεσα στα σκουπίδια μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων που προέρχονταν από το νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας.

Αμέσως κλήθηκαν επί τόπου ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών και ο αστυνομικός διευθυντής οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για τα πρωτοφανή ευρήματα αποχώρησαν από την χωματερή.

Από τον περασμένο Αύγουστο η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου είχε κινητοποιηθεί, είχε επισκεφθεί την περιοχή Λίμνες Αλφειούσας με στόχο να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αποκατασταθεί ο Χ.Α.Δ.Α.

Ο Γενικός Διευθυντής Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ. Π.Μέρκος ενημέρωσε την κα. Αυγερινοπούλου ότι κατατέθηκε μήνυση από την Υπηρεσία και προχωρούν σε αυτόφωρη διαδικασία εναντίον της Διοίκησης του Νοσοκομείου, καθώς μετά από αυτοψία και στο χώρο του νοσοκομείου σε κάδους για αστικά απορρίμματα βρέθηκαν και νοσοκομειακά. Συνελήφθη ο διευθυντής του νοσοκομείου, σύμφωνα με το IliaLive...

Με το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα και με πρώτο υπό εξέταση θέμα τις αμέσως επόμενες ημέρες, τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει κατά τη νέα Κοινοβουλευτική περίοδο τις συνεδριάσεις της, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ