2013-11-15 14:25:48
Φωτογραφία για Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ
Τη βεβαιότητα ότι τα Πανεπιστήμια που είναι κλειστά θα ανοίξουν και το εξάμηνο θα σωθεί εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι  οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μία απεργία η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ όπως υπενθύμισε και το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή τους.

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν έχουν το δικαίωμα «να καταπατούν τα δικαιώματα μεγάλης πλειοψηφίας φοιτητών και ελληνικών οικογενειών» και διαμήνυσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί. Εκτίμησε επίσης ότι το εξάμηνο θα σωθεί, καθώς όπως είπε, ουσιαστικά έχουν χαθεί τρεις - τέσσερις εβδομάδες, οι οποίες θα αναπληρωθούν.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστράτευσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος, ξεκαθάρισε ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς να χρειάζεται καμία επιστράτευση. Όπως είπε, εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια τη Δευτέρα και την Τρίτη, από εκεί και πέρα δεν θα μπορεί να παρεμποδιστεί η ακαδημαϊκή λειτουργία των Πανεπιστημίων.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΒΟΣ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΒΟΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ