2013-11-15 18:20:28
Φωτογραφία για Αυστηρότερες ποινές για το ντόπινγκ βάζει η WADA
Πιο αυστηρά από ποτέ είναι τα μέτρα που παίρνει η WADA αφού στον νέο κώδικα που θα ισχύει από φέτος προβλέπεται ο διπλασιασμός όλων των ποινών που ήταν σε ισχύ μέχρι και σήμερα.

Η μάστιγα του ντόπινγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν τον αθλητισμό παγκοσμίως. Για αυτό το λόγο η WADA αποφάσισε να πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα οριοθετώντας νέο κώδικα.

Οι ποινές που προβλέπονται στο νέο κώδικα είναι σαφώς πιο αυστηρές σε σχέση με τον προηγούμενο αφού πλέον ο αποκλεισμός αθλητή που έχει συλληφθεί να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών φτάνει τα τέσσερα από τα δύο χρόνια.

Δίνεται επίσης ιδιαίτερη βάση στις τιμωρίες προπονητών που ωθούν τους αθλητές τους σε χρήση παράνομων σκευασμάτων και γι' αυτό το σκοπό οι εξουσίες στις κατά τόπους αντιντόπινγκ υπηρεσίες γίνονται ισχυρότερες.

Η WADA ανακοίνωσε επίσης ότι θα εντείνει τις έρευνές της και τις δοκιμές ουσιών έτσι ώστε αυτές να εντοπίζονται, αν είναι δυνατόν, πριν κυκλοφορήσουν ευρέως. Το πρόβλημα που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια ήταν πως το ντόμπινγκ ήταν συνεχώς μπροστά από το αντι-ντόπινγκ και πλέον οι άνθρωποι της WADA φέρονται να είναι αποφασισμένοι να κάνουν ένα βήμα μπροστά.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ