2013-11-15 18:40:07
Φωτογραφία για Ελληνικό Μέλι: Μία κουταλιά την ημέρα... το γιατρό τον κάνει πέρα! (Φωτογραφίες)
Ο Δημήτρης Μάρκος και ο φίλος του Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος από το "Ελληνικό Μέλι" ποζάρουν κρατώντας στο χέρι τους το θαυματουργό μέλι με Κρόκο Κοζάνης   γνωρίζοντας τις ευεργετικές του ιδιότητες! Είναι τυχαίο που και ο "επίτιμος" ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι τρώει κάθε πρωί μία κουταλιά μέλι και - σε συνδυασμό με την υπόλοιπη διατροφή του - διατηρεί σε άριστη κατάσταση την υγεία του;

Η φωτογραφία είναι από το εστιατόριο "Greeks" του Βαγγέλη Βεντούρη, στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Αμφιθέας στην παραλιακή.

Δείτε όμως μερικά πολύ βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Ελληνικό Μέλι, το μέλι με Μαστίχα Χίου, με Κρόκο Κοζάνης και το Μέλι Μάνης:

ΠΡΟΪΟΝ ΜΕΛΙΟΥ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Η εταιρία Ελληνικό Μέλι Α.Ε. σε συνεργασία με τον αγροτικό συνεταιρισμό μαστίχας Χίου δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και στη διεθνή αγορά ένα μοναδικό φυσικό προϊόν μελιού με φυσική μαστίχα Χίου
. Καταφέραμε να συνδυάσουμε μέσα σε ένα μοναδικό προϊόν τις ευεργετικές ιδιότητες, των  πολυτιμότερων και θρεπτικότερων αγαθών της φύσης. Ίσως ο πιο δυνατός και υγιεινός συνδυασμός ωφέλιμων ιδιοτήτων για  την ευεξία και τη καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Το μέλι με φυσική μαστίχα Χίου προσφέρεται και εντάσσεται στην Ελληνική κουζίνα δίνοντας ένα μοναδικό χαρακτήρα στις συνταγές  σας, παραδοσιακές και νέες.

Χρησιμοποιήστε το για βινεγκρέτ στις σαλάτες σας και για  γευστικότατο επιδόρπιο στο παγωτό, το γιαούρτι και το ψωμί σας.

Φτιάξτε υπέροχα γλυκά με μοναδική γεύση και άρωμα.

Απολαύστε το στο ζεστό ρόφημα σας, τσάι και γάλα.

Πειραματιστείτε σε πλειάδα φαγητών με την μοναδικότητα της γεύσης που παρέχει.

Το Προϊόν Μελιού με φυσική μαστίχα Χίου διατίθεται σε επιλεγμένα super market καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα τροφίμων και βιολογικών προϊόντων.ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Η Μαστίχα Χίου από το 1997, έχει χαρακτηρισθεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), βάσει του υπ’ αριθμ. 123/1997 Κανονισμού (L0224/24-1- 97) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει  καταχωρηθεί  στον σχετικό Κοινοτικό Κατάλογο των Προϊόντων Π.Ο.Π.

Ως Π.Ο.Π χαρακτηρίζεται το προϊόν, του οποίου τα χαρακτηριστικά οφείλονται κυρίως ή αποκλειστικά στο γεωγραφικό περιβάλλον,  ενώ η παραγωγή, η μεταποίηση και η επεξεργασία του λαμβάνουν χώρα σε οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή. Σύμφωνα με τον παραπάνω κανονισμό η Μαστίχα Χίου προστατεύεται από την πώληση οιασδήποτε ανταγωνιστικής απομίμησης που θα υπεξαιρούσε τη φήμη της Ονομασίας Προέλευσης.

ΠΡΟΪΟΝ ΜΕΛΙΟΥ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Έχει αποδειχτεί με έρευνες ότι το ελληνικό μέλι με κρόκο Κοζάνης τονώνει τη σεξουαλικότητα, χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες μερικές από τις οποίες "ανακαλύψαμε" και σας παρουσιάζουμε Είναι ένα από τα πιο σπάνια φαρμακευτικά φυτά. Τα αποξηραμένα στίγματα του λουλουδιού αποτελούν τον πολύτιμο κρόκο ή σαφράν ή ζαφορά ή σαφράνι. Εδώ και τριακόσια χρόνια ο κρόκος Κοζάνης καλλιεργείται και αναπτύσσεται αποκλειστικά στο Ν. Κοζάνης. Η άριστη ποιότητά του τον κατατάσσει πρώτο βιολογικό κρόκο στον κόσμο. Προϊόν Π.Ο.Π.  

Ένα μοναδικό φυσικό προϊόν με πολλές ευεργετικές ιδιότητες και οφέλη.

Με ορθές και επιστημονικά αποδεκτές μεθόδους βασισμένες σε αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών και κλινικών μελετών αποκαλύπτουν ότι ο βιολογικός κρόκος Κοζάνης διαθέτει πολλαπλές και ευεργητικές ιδιότητες.

Έχει σημαντική αντικαρκινική δράση. Μέχρι στιγμής, η μελέτη της βιολογικής δραστικότητας των φυσικών υδατοδιαλυτών καροτενοειδών του κρόκου έδειξε ότι αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό και ταυτόχρονα διαφοροποιούν τα ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα των σειρών Κ562 και Ηί-60 (λευχαιμικά κύτταρα)Δρα ως αφροδισιακό, τονωτικό και δυναμωτικό. Βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης, στην πέψη, σε κρίσεις άσθματος, στη ναυτία, στο πρήξιμο της νεογιλής οδοντοφυΐας, είναι εμμηναγωγό, αντιπυρετικό και δυναμωτικό.Έχει αντιθρομβωτική δράση, αποτέλεσμα της αντιαιμοπεταλικής δράσης που παρατηρήθηκε σε εργαστηριακό επίπεδο. Στη δράση αυτή αποδίδεται η μειωμένη συχνότητα καρδιαγγειακών επεισοδίων στη Valencia της Ισπανίας όπου η κατανάλωση κρόκου είναι μεγάλη. Παράλληλα, διαπιστώθηκε και η αντιπηκτική δράση του.Συμβάλει στη φυσιολογική εγκεφαλική λειτουργία (στην Ιαπωνία ήδη κυκλοφορεί επίσημα σχετικό σκεύασμα)Συμβάλει αποτελεσματικά στη στοματική υγιεινή και ανακουφίζει από τις ενοχλήσεις κατά την οδοντοφυΐα(σχετικό σκεύασμα κυκλοφορεί στην Ευρώπη).Συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης ( LDL)Έχει σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράσηΒοηθά στην καλύτερη πέψηΈχει αντιγηραντική δράσηΈχει αντιξειδωτικές ιδιότητεςΣυμβάλει στην ανάπλαση της επιδερμίδαςΕνισχύει και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημαΟι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, όπως αναφέρεται σε αιγυπτιακό πάπυρο που χρονολογείται από το 1550 π.Χ., ενώ αποτελούσε απαραίτητο συστατικό στα ιατρικά παρασκευάσματα του  Ιπποκράτη, του Διοσκουρίδη και του Γαληνού, οι οποίοι τον συνιστούσαν ως παυσίπονο, αντιπυρετικό, υπνωτικό, εμμηναγωγό, επουλωτικό.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ