2013-11-16 03:57:06
Φωτογραφία για Πεντακόσιες νέες θέσεις εργασίας για νέους κάτω των 30
Πεντακόσιες θέσεις εργασίας για νέους κάτω των 30 ετών δημιουργεί στη χώρα μας ο πολυεθνικός κολοσσός Nestle στο πλαίσιο του προγράμματος “Nestle needs YOUth” για τη νεανική απασχόληση.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, η εταιρεία δεσμεύθηκε να δημιουργήσει στην επόμενη τριετία 20.000 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους στην Ευρώπη. Όπως διευκρινίστηκε, η πρωτοβουλία περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις και 10.000 ευκαιρίες μαθητείας και πρακτικής άσκησης σε νέους κάτω των 30 ετών έως το 2016.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία της πολυεθνικής «ψήφο εμπιστοσύνης» για τη χώρα μας». Ο ίδιος τόνισε ότι «το 2014 σταδιακά αποκλιμακώνεται η ανεργία, ενώ σύμφωνα με διεθνείς Οίκους η χρονιά που έρχεται αποτελεί έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία». Αναφέρθηκε, επίσης, στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ότι στους δύο μεγάλους οργανισμούς, το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ για πρώτη φορά θα καταγραφεί αύξηση των εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές».


Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αναφέρθηκαν από τους επόμενους ομιλητές. Ο Λοράν Φρίξ Επικεφαλής Ζώνης Ευρώπης της Nestle επικεντρώθηκε στα υψηλά ποσοστά ανεργίας της Ευρώπης, λέγοντας ότι «ένας στους τέσσερις νέους είναι άνεργος» και συνέχισε αναφέροντας ότι «η πρωτοβουλία βασίζεται στη διαρκή δέσμευση της εταιρείας να επενδύει στην Ευρώπη καθ΄ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάϊ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τόνισε ότι η πρωτοβουλία αποδεικνύει τον μοναδικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ιδιωτικός τομέας για να βοηθήσει την κρίση στην απασχόληση στην Ευρώπη.

Αλλά και η Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως ένα παράδειγμα συμβολής του ιδιωτικού τομέα στην ανάκαμψη της Ευρώπης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ