2013-11-16 10:33:13
Φωτογραφία για Πληρώθηκαν να σκοτώσουν τους μετανάστες στη Λευκάδα; - Συνελήφθησαν δύο από τους διακινητές
Ενας νεαρός Ελληνας και ένας Παλαιστίνιος 55 ετών, ο οποίος ήταν ο χειριστής του σκάφους που παρέσυρε στο θάνατο 12 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ που επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης τα δύο άτομα συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο Έλληνες και ένας Αιγύπτιος.

Από το ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις Έλληνες διακινητές είναι αδέλφια και κατάγονται από την Κωνωπίνα Ξηρομέρου.

Όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα αστυνομικές έρευνες που ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας με τους Σύριους μετανάστες στην Πάλαιρο στο κύκλωμα των δουλεμπόρων συμμετείχαν και Ελληνες. Ήδη 20χρονος από το Ξηρόμερο έχει συλληφθεί.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει επίσης η εμπλοκή ενός ακόμη άνδρα Παλαιστινιακής καταγωγής 58 ετών, που μάλιστα είναι ανάμεσα στα δεκαπέντε άτομα που διεσώθησαν από το ναυάγιο και ήταν ο χειριστής του μοιραίου σκάφους και έχει επίσης συλληφθεί. Για την υπόθεση αναζητούνται τρία ακόμα άτομα, δυο Έλληνες και ένας Αιγύπτιος. Οι δυο Έλληνες είναι συγγενείς του συλληφθέντος 20χρονου.


Από τις έρευνες στις οικίες των φερομένων ως διακινητών δεν προέκυψε κάτι αξιοσημείωτο. Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα βαν που βρέθηκε στο 5ο χλμ του δρόμου Παλαίρου- Μύτικα, το όποιο εκλάπη από την Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου.

Ένα ακόμη όχημα κατασχέθηκε στο Ξηρόμερο και συγκεκριμένα στην Κωνωπίνα που ανήκε στον Αιγύπτιο συνεργό με κλεμμένες πινακίδες από την Κανδήλα. Στον ίδιο χώρο κατασχέθηκε και τρίτο αυτοκίνητο που ανήκει στα μέλη της οικογένειας από το Ξηρόμερο που εμπλέκεται στην διακίνηση των μεταναστών.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και αναζητούνται τρία άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης. Είναι υπαίτιοι τραγωδίας που συγκλόνισε σήμερα το πανελλήνιο καθώς οδήγησαν τους Σύριους στο σημείο που έμελλε να γίνει υγρός τάφος για 12 ανθρώπους που απλώς αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή.

Πληροφορίες από agrinionews-agriniopress-newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ