2013-11-16 11:30:45
Φωτογραφία για Πάτρα: Κλήση από Πταισματοδίκη σε δημοτικούς συμβούλους για τα κάγκελα του λιμανιού!
Από το γραφείο του Πταισματοδίκη θα περάσουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πάτρας που είχαν ψηφίσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση της περίφραξης στο χώρο του παλιού λιμανιού, στο ύψος της Γούναρη, στο πλαίσιο της υλοποίησης του πρωτοκόλλου προσωρινής παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου.

Εντός των ημερών, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, 28 στον αριθμό θα παραλάβουν κλήση από τον Πταισματοδίκη Πατρών, στον απόηχο των συλλήψεων που είχαν γίνει κατά την κινητοποίηση των τοπικών φορέων στο λιμάνι στις 20 Ιανουαρίου 2012.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας που είχε κινηθεί από τον Εισαγγελέα, μετά και το έγγραφο του Προέδρου του ΟΛΠΑ για φθορά δημόσιας περιουσίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κληθούν να καταθέσουν για όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα, οπότε και απομακρύνθηκαν για συμβολικούς, κυρίως, λόγους τα κάγκελα του λιμανιού, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος και ο αντιδήμαρχος, Γ. Σιγαλός να καταλήξουν στα κρατητήρια για την αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων.


Τότε ο Εισαγγελέας είχε διατάξει τη σύλληψή τους για το αδίκημα της φθοράς δημόσιας περιουσίας, ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η συγκεκριμένη κίνηση τότε, είχε γίνει στο πλαίσιο υλοποίησης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων και συγκεκριμένα, της απόφασης με αριθμό 884 που είχε ληφθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2011 και προέβλεπε την μονομερή εφαρμογή του πρωτοκόλλου προσωρινής παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου, την καθιέρωση των συνεδριάσεων στο πρώην συνεδριακό του ΟΛΠΑ και τη μεταφορά των ΚΕΠ εντός του λιμανιού, στο χώρο όπου στεγάζονται σήμερα.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ

Να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη απόφαση είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία, καθώς δεν την είχαν ψηφίσει οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Παπαγιαβής. Επίσης, κάποιοι λόγω του περασμένου της ώρας είχαν αποχωρήσει, οπότε ο Πταισματοδίκης θα καλέσει τους «28» δημοτικούς συμβούλους που την ψήφισαν. Αυτοί είναι οι, Δ. Γιαννακόπουλος (πρώην πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου), Χ. Καρκούλιας, Μ. Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη, Αχ. Γεωργακόπουλος, Χρ. Λέγκας, Χ. Μασσαράς, Κ. Μπουρδούλης, Γ. Σιγαλός, Δ. Αϊβαλής, Π. Βαφέας, Τ. Γκίκας, Χρ. Γκόλφης, Ηλ. Γρηγόρης, Γ. Δροσοπούλου, Δ. Κατσικόπουλος, Γ. Καυκάς, Ν. Κωστόπουλος, Ν. Μακρής, Ι. Μανέτας, Χρ. Μπακαλάρος, Γ. Μπινιέρης, Τ. Παπαντωνοπούλου, Χρ. Πατούχας, Ν. Τζανάκος, Α. Τζουραμάνης, Γ. Τσιμπούκης, Κ. Χριστόπουλος και Γ. Χρυσανθακοπούλου.

Πάντως, το γεγονός αυτό έρχεται να αποδείξει περίτρανα, ότι ακόμη και το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το ανώτατο βουλευόμενο όργανο του Δήμου, είναι «ανοχύρωτο» ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε απόφαση κρίνεται ακόμη και ως δίκαιη για τους πολίτες.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ