2013-11-16 15:25:08
Φωτογραφία για Πατούλης στον Αδωνι: πείτε ένα ευχαριστώ στους γιατρούς
Την τραγική κατάσταση της υγείας που βιώνουν σήμερα ασθενείς και γιατροί, περιέγραψε στην σημερινή του ομιλία στο συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Πατούλης, ζητώντας από τον υπουργό να πει ένα ευχαριστώ από τους γιατρούς που έχουν βάλει πλάτη στην κρίση. 

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ έκανε λόγο για ανθρωποκτόνα πολιτική η οποία έχει δημιουργήσει σε εξαθλίωση γιατρούς και ασθενείς, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Οι απόπειρες των οριζόντιων περικοπών στις δαπάνες υγείας, συρρίκνωσαν κατά πολύ τις υπηρεσίες υγείας, και έγιναν πολύ ακριβές για τους ασφαλισμένους και απαγορευμένες για τους ανασφάλιστους, τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε: για να βγούμε από την κρίση αυτή όμως, που έχει γίνει ανθρωποκτονική, χρειαζόμαστε τους έλληνες ζωντανούς για να πληρώσουμε και να ξεχρεώσουμε.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας- ο οποίος νωρίτερα είχε πει ότι δεν θα κόψει τις συντάξεις για να στηρίξει το σύστημα- ο κ. Πατούλης υπογράμμισε να μην μπλέκουμε τις συντάξεις με τις πληρωμές των υγειονομικών, γιατί το ιατρικό σώμα πρέπει να πληρωθεί για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου να διατηρεί την υγεία των πολιτών για να μπορέσουν να βγουν στην σύνταξη οι πολίτες στην συνέχεια. 


Ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε ακόμη στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, όπως είναι η έξοδος των γιατρών από την Ελλάδα, στα προβλήματα δημόσιας υγείας στα νησιά και στις ακριτικές περιοχές και στην φαρμακευτική πολιτική, σημειώνοντας, ότι θέλουμε φθηνό φάρμακο αλλά ελεγμένο και κανένα συνταγογραφούμενο φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή που μόνο στην Ελλάδα καταστρατηγείται αυτός ο νόμος.

Πηγή: http://www.onmed.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ