2013-11-16 16:00:08
Φωτογραφία για Η Κίνα χαλαρώνει την πολιτική του ενός παιδιού
Η κινεζική ηγεσία προτίθεται να «χαλαρώσει» την πολιτική του ενός παιδιού για τα έγγαμα ζευγάρια, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Στο μέλλον θα επιτρέπεται σε ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά με την προϋπόθεση ένας εκ των δύο να είναι ο ίδιος μοναχοπαίδι, αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua. Επιπλέον η κινεζική κυβέρνηση εξετάζει να καταργήσει την αναμόρφωση κρατουμένων μέσω υποχρεωτικής εργασίας.

Όλα αυτά στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας κατά την τετραήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η ανταποκρίτρια του BBC στο Πεκίνο, Σίλια Χάτον, μεταδίδει ότι οι περισσότερες αλλαγές έχουν ήδη δοκιμαστεί σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι αξιωματούχοι ανακοινώνουν εκ των προτέρων τις μεταρρυθμίσεις για να κατοχυρώσουν τη συναίνεση του λαού. Η καταναγκαστική εργασία - παλαιότερα γνωστή ως «αναδιαπαιδαγώγηση μέσω εργασίας» - χρησιμοποιούνταν αρχικώς για αντιπάλους του καθεστώτος της Λαϊκής Δημοκρατίας επί εποχής του Μάο Τσε Τουνγκ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνει το πρακτορείο Associated Press, είχε λάβει χαρακτήρα τιμωρίας για όσους αμφισβητούσαν την εξουσία τοπικών αξιωματούχων και έκαναν καταγγελίες για ζητήματα διανομής της γης και διαφθοράς.

http://www.athensvoice.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ