2013-11-16 17:00:01
Φωτογραφία για Μεγάλη εκστρατεία στο facebook: Δώρισε 10 ευρώ για τους πληγέντες στις Φιλιπίννες
Εκστρατεία άμεσης και επείγουσας βοήθειας για τους πληγέντες στις Φιλιππίνες έχει ξεκινήσει και στα social media προκειμένου να μαζευτούν. Συγκεκριμένα στην κεντρική σελίδα του Facebook εμφανίζεται μήνυμα δωρεάς ύψους δέκα ευρώ εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού για να καλυφθούν οι χρηματικές ανάγκες για την επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια προς τις Φιλιππίνες.

Τα κλιμάκια του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται ήδη στις πληγείσες περιοχές όμως καθυστερήσεις στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σημειώνονται εξαιτίας της καταστροφής των υποδομών, το ζήτημα της ασφάλειας στους δρόμους και τα κρούσματα λεηλασιών. Τα μέλη των ανθρωπιστικών αποστολών αδυνατούν να προσεγγίσουν πόλεις και χωριά, που είναι αποκομμένα, αλλά ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.

«Σίγουρα αυτή τη φορά οι αρχές κι οργανισμοί ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι από πέρσι. Διότι είχαν ήδη την εμπειρία του τυφώνα Μπόπα, την προηγούμενη χρονιά
. Άρα ο πληθυσμός εκκενώθηκε έγκαιρα. Δυστυχώς, η ισχύς του τυφώνα Χαϊγιάν ήταν τόση, ώστε να καταστρέψει τα πάντα. Ήταν πιο δυνατός, απ’ όσο θα περίμενε ο κόσμος. Αυτό είχε σαν συνέπεια να κοστίσει την απώλεια πάρα πολλών ανθρωπίνων ζωών, ν’ αγνοούνται χιλιάδες και την καταστροφή, που βλέπουμε» δήλωσε η Σοάντε Μεσούντι, διευθύντρια επικοινωνίας του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

«Εξετάζουμε όλες τις επιλογές για να προσφέρουμε ανακούφιση. Μέσω αέρος, θαλάσσης ή επίγεια. Όλες οι πιθανότητες μελετώνται. Έχουμε 11 φορτηγά κοντά στην πόλη Τακλομπάν. Όπως γνωρίζετε όμως η ασφάλεια αποτελεί βασικό ζήτημα τώρα. Έτσι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τ’ αγαθά αυτά θα φθάσουν σε όσους τα έχουν περισσότερη ανάγκη» επεσήμανε η Σοάντε Μεσούντι, διευθύντρια επικοινωνίας του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για την αποστολή επείγουσας βοήθειας στις Φιλιππίνες που δοκιμάζονται μετά το πέρασμα του φονικού τυφώνα Χαϊγιάν. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε επίσης την «απελευθέρωση» 20 εκατομμυρίων δολλαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια.

http://www.koolnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ