2013-11-16 17:31:06
Φωτογραφία για Δήλωση Ε. Κουντουρά για την αποβολή σπουδαστού με σύνδρομο Down από το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου
«Με αφορμή τη χθεσινή διαμαρτυρία στο Υπουργείο Τουρισμού από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, αναδείχθηκε... το θέμα της αποβολής σπουδαστού με σύνδρομο Down από το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, υπό το πρόσχημα της έλλειψης των χρειαζούμενων υποδομών.

Η απόφαση αυτή είναι αναχρονιστική και ανάλγητη. Δείχνει ότι το κράτος δεν έχει ανθρώπινο πρόσωπο και αντί να δίνει ευκαιρίες στους συνανθρώπους μας για μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση, αντιθέτως τους τις στερεί. Ο συγκεκριμένος σπουδαστής έχει τελειώσει Γενικό Λύκειο, εισήχθη στη 15η θέση ανάμεσα σε 25 εισακτέους. Το Υπουργείο έλαβε αυτή την προκλητική απόφαση, ενώ η οικογένειά του, του έχει εξασφαλίσει ακόμη και συνοδό.

Είναι αυτονόητο ότι το Υπουργείο Τουρισμού πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση, να διευκολύνει τον σπουδαστή σε οτιδήποτε έχει ανάγκη και να λάβει σοβαρά υπόψη ότι γνώμονας στις πολιτικές αποφάσεις πρέπει να είναι η φιλοσοφία της κοινωνικής ευθύνης και των ίσων ευκαιριών».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ