2013-11-17 23:07:07
Φωτογραφία για Ο τοίχος, σε γνωστό αρτοποιείο της Κοζάνης, έχει τη δική του ιστορία
Έναν πρωτότυπο τρόπο για να αποφεύγει τους επαναλαμβανόμενους και εκτεταμένους καθαρισμούς από βαψίματα και... συνθήματα στο μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης του αρτοποιείου που διατηρεί σε κεντρικό δρόμο της Κοζάνης (πλησίον του μητροπολιτικού ιερού ναού Αγ. Νικολάου), εφάρμοσε ο ιδιοκτήτης του, ορίζοντας δύο πλαίσια, μικρών διαστάσεων (σε σχήμα παραλληλόγραμμου), στα οποία μπορεί ο καθένας να γράψει – βάψει ό,τι επιθυμεί.

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου, με αυτή την περίεργη – πλην όμως έξυπνη – πρωτοβουλία του, προφανώς, επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει όλους εκείνους που έχουν την κακή συνήθεια να βάφουν – ξανά και ξανά – τη ξένη περιουσία, προκειμένου να περιορίσουν τις “καλλιτεχνικές” (και μη) ανησυχίες τους σε συγκεκριμένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να βάφεται όλη η πρόσοψη, αλλά και να δικαιολογούνται – ως ένα βαθμό – τα υπάρχοντα συνθήματα και ζωγραφιές, χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία- και κυρίως στα έξοδα – να βάφει και να ξαναβάφει.

Το εγχείρημά του, να τους αντιμετωπίσει με τρόπο διαλλακτικό , φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα και λειτουργεί, αφού εν αντιθέσει με το παρελθόν, όλες οι ζωγραφιές και τα συνθήματα – πλέον – περιορίζονται στο συγκεκριμένο πλαίσιο. Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες.
kozan.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ