2013-11-18 06:21:04
Φωτογραφία για Γκίντενς:Χρειάζεται μεγαλύτερη διαγραφή χρεών
Την ανάγκη για μεγαλύτερη διαγραφή του ελληνικού χρέους και άμεσες επενδύσεις επισημαίνει ο καθηγητής κοινωνιολογίας Άντονι Γκίντενς.

"Τα δεινά της Ελλάδας δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο στον νεοφιλελευθερισμό. Η χώρα έχει υποφέρει από τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά, φαινόμενα που φτάνουν μέχρι τα υψηλότερα επίπεδα. Σε τελική ανάλυση, τα οικονομικά στατιστικά της χώρας είχαν παραποιηθεί συνειδητά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η είσοδος στο ευρώ. Οπως λέτε, οι προσπάθειες μεταρρύθμισης από την Αριστερά γίνονται κόντρα σε βαθιά ριζωμένα προβλήματα, τα οποία καθιστούν πολύ δύσκολη την επίτευξη μιας αποτελεσματικής σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Η Ε.Ε., και ιδιαιτέρως η Γερμανία, πρέπει να επικεντρώσουν σ’ αυτήν τη φάση το ενδιαφέρον τους στη δημιουργία πλούτου στην Ελλάδα μέσα από άμεσες επενδύσεις" τονίζει μιλώντας στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

"Το δύσκολο είναι να διασφαλίσουν ότι τέτοιες επενδύσεις θα συνοδεύονται από μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στη φορολογία. Επίσης θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη διαγραφή χρεών" προσθέτει.

Ο λόρδος Άντονι Γκίντενς είναι μία από τις πλέον επιδραστικές προσωπικότητες στη Βρετανία των τελευταίων δεκαετιών, ενώ τις συμβουλές του ζήτησαν ηγέτες από την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αυστραλία. Εμπνευστής, μέντορας και σύμβουλος του Τόνι Μπλερ, είχε καθοριστική συμβολή στην πολιτική συγκρότηση, αλλά και στη μετάλλαξη των. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ