2013-11-18 08:34:12
Φωτογραφία για Χιλή: Στο δεύτερο γύρο θα αναδειχθεί Πρόεδρος
Αν και επικράτησε με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου της, η Μισέλ Μπατσελέτ δεν κατάφερε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο στην προεδρία της Χιλής καθώς τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα τη φέρουν να εξασφαλίζει το 47% των ψήφων αλλά έπρεπε να συγκεντρώσει τουλάχιστον το 50%. Ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Η βασική της αντίπαλος Εβελίν Ματέι- πρώην υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του κεντροδεξιού Σεμπαστιάν Πινέρα, εξασφάλισε ποσοστό 25%. Η Ματέι χαρακτήρισε μέσω Twitter θρίαμβο και μόνο το γεγονός ότι θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος λέγοντας ότι όταν ξεκίνησε η διαδικασία, πολλοί αμφέβαλλαν ότι θα έφτανε η αναμέτρηση σε δεύτερο γύρο και η ίδια θα ήταν υποψήφια.

Από την πλευρά της η Μισέλ Μπατσελέτ -που έχει διατελέσει και στο παρελθόν Πρόεδρος της Χιλής- είπε: "Έχουμε κερδίσει τις εκλογές και τις έχουμε κερδίσει με μεγάλη διαφορά-Οι εκλογές αυτές δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα για μεγάλες αλλαγές".


Απίθανο θεωρείται εξάλλου οι ψήφοι από τους υπόλοιπους επτά υποψήφιους-που μένουν εκτός δεύτερου γύρου- να κατευθυνθούν στη Ματέι, ώστε να μην εκλεγεί η Μπατσελέτ. Αυτό που πλέον έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το είδος της πλειοψηφίας που θα εξασφαλίσει στο κοινοβούλιο καθώς στη Χιλή παράλληλα διεξήχθησαν εκλογές για γερουσιαστές και βουλευτές. Εάν θέλει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, όπως διατείνεται, η Μπατσελέτ θα χρειαστεί ξεκάθαρη πλειοψηφία και στα δύο σώματα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=398986
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ