2013-11-18 15:45:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Κεραίες υπάρχουν, ίντερνετ δεν υπάρχει...
Η πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού για ελεύθερη πρόσβαση σε ασύρματο ίντερνετ το επόμενο 12μηνο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αναγκαιότητα της κίνησης λόγω της οικονομικής κρίσης έντονα επικρίθηκε. Η χρησιμότητά της όμως διόλου αμφισβητήθηκε.

Η «Πελοπόννησος» ξεκίνησε μια έρευνα στην Πάτρα, επιχειρώντας να χαρτογραφήσει σημεία της πόλης, στα οποία ο πολίτης μπορεί να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ. Ο χάρτης που σχηματίζεται δυστυχώς δεν περιλαμβάνει πολλά σημεία ενδιαφέροντος.

Ωστόσο το ρεπορτάζ έφερε στο φως πολλά προβλήματα ελεύθερης πρόσβασης. Ανακαλύψαμε ότι ευρωπαϊκά κονδύλια που διατέθηκαν εξανεμίστηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Σε σημεία που εγκαταστάθηκαν κεραίες και εγκαταστάσεις, αυτές κυριολεκτικά λεηλατήθηκαν.

Σήμερα, δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο παρέχεται από τον Δήμο Πατρέων στην πλατεία «Γεωργίου». Οι ενέργειες εγκατάστασης υποδομών ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο ξεκίνησαν από τον Δήμο το 2008, εγκαθιστώντας τη σχετική υποδομή στην πλατεία «Γεωργίου», η οποία λειτουργεί μέχρι και σήμερα, αλλά με κάποια τεχνικά προβλήματα. Στην άλλη μεγάλη πλατεία της πόλης, την πλατεία «Ολγας», το έργο, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, που προέβλεπε την εγκατάσταση συστημάτων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο δεν λειτούργησε ποτέ. Η εταιρεία που είχε αναλάβει την υλοποίησή του έκλεισε! Αγνωστο τι απέγιναν τα ευρωπαϊκά χρήματα...
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ