2013-11-18 16:38:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Η ΟΙΚΙΠΑ έφτιαξε μια ‘‘Ντενεκεδούπολη’’!
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Παιδικό Εργαστήρι της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας βασισμένο στο παραμύθι ‘‘Ντενεκεδούπολη’’

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας εγκαινίασε τη νέα σειρά δράσεών της για παιδιά, οργανώνοντας στο στέκι της το πρώτο παιδικό εργαστήρι βασισμένο στο παραμύθι «Ντενεκεδούπολη», το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί.

Το εργαστήρι ξεκίνησε με γνωριμία των παιδιών με τις υπεύθυνες του εργαστηρίου και μεταξύ τους και κατόπιν τα παιδιά παρακολούθησαν την αφήγηση του παραμυθιού «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου.

Ακολούθησε συζήτηση όπου τα παιδιά αντάλλαξαν απόψεις πάνω στα θέματα του παραμυθιού: ελευθερία, δημοκρατία, (με αναφορά και στην επίκαιρη επέτειο του Πολυτεχνείου) αυταρχισμός, φιλία, κοινή δράση. Στη συνέχεια δημιούργησαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, εμπνεόμενα από τους ήρωες του παραμυθιού κι ενώ άκουγαν το ομώνυμο CD με μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου. Τέλος, παρακολούθησαν θεατρική δραματοποίηση του παραμυθιού μέσω Η/Υ. Στο τέλος της εκδήλωσης και σύμφωνα με το πνεύμα της ΟΙΚΙΠΑ, μοιράστηκαν στα παιδιά γλαστράκια με διακοσμητικά φυτά.


Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών Ελίνας Ρήγα, Μέλπως Κορδιστού και Μαριάνθης Κωνσταντινίδου, της γραφίστριας Άϊρις Γεωργαντά και της μαθήτριας Σοφίας Ξεριζωτή, οι οποίες πρόσφεραν στα παιδιά δύο ώρες ευχάριστης απασχόλησης, δημιουργικής συζήτησης και εικαστικής δράσης.

Το επόμενο εργαστήρι προγραμματίζεται μέσα στο Δεκέμβριο και θα είναι Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ