2013-11-19 06:51:06
Φωτογραφία για Στη δικαιοσύνη και πάλι το υπ. Παιδείας για να ανοίξουν τα ΑΕΙ
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει σήμερα και πάλι το υπουργείο Παιδείας όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καλώντας... καθηγητές και φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματα.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε: «Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη.

Επίσης, η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια.

Το Υπουργείο Παιδείας προσφεύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη για να εφαρμοστεί ο Νόμος και καλεί τους Καθηγητές και τους Φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους.

Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι.

Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό Λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους».

Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή, με δύο 48ωρες που , αποφάσισε χθες, Δευτέρα, η Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πυροδότησε μία σειρά από «εκρήξεις» στην πανεπιστημιακή κοινότητα με τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών να δηλώνουν έτοιμα να παραιτηθούν. Επίσης, ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης κατέθεσε αγωγή με την οποία διεκδικεί αποζημίωση ύψους 999.956.000 ευρώ, στρεφόμενος κατά του Συμβουλίου του Ιδρύματος και των 11 μελών που το απαρτίζουν. Στην αγωγή του υποστηρίζει ότι οι εναγόμενοι τον συκοφαντούν με ψεύδη, αποδίδοντάς του ευθύνες για την κατάσταση λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης αντιτείνει στην αγωγή του ότι η μη διεξαγωγή των μαθημάτων δεν οφείλεται σε οποιαδήποτε προσωπική του ενέργεια ή παράλειψη, αλλά αφενός στην απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος και αφετέρου στη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων διδασκόντων των Σχολών να μη διεξαχθούν μαθήματα.

Νωρίτερα τα μέλη της Συγκλήτου έθεσαν τις παραιτήσεις τους στον κ. Πελεγρίνη τονίζοντας ότι δεν μπορούν να προσέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας υπό την εποπτεία αστυνομικών δυνάμεων, όπως ελέχθη στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση, ενώ αποφάσισε:

Α.Τα μέλη της Συγκλήτου, ενόψει της εξαιρετικά κρίσιμης και αδιέξοδης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο, να θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Πρύτανη.

Β.Να ζητήσει συνάντηση του Πρύτανη και αντιπροσωπίας μελών της Συγκλήτου με τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, προκειμένου να παρέμβουν ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο και το οδηγεί σε αντικειμενική αδυναμία εκτέλεσης όλων των λειτουργιών του.

Από το ΑΣΕΠ, πάντως, προχωρά η διαδικασία κοινοποίησης των ονομάτων προς διαθεσιμότητα από το σύνολο των πανεπιστημίων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ