2013-11-19 14:25:08
Φωτογραφία για ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ (VIDEO)
Σουνίτες τζιχαντιστές με δεσμούς με την Αλ Κάιντα ανέλαβαν την ευθύνη για τη διπλή επίθεση κοντά στην πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν είχε κατηγορήσει το Ισραήλ ως υπεύθυνο για την αιματηρή επίθεση, η οποία κόστισε τη ζωή στο μορφωτικό ακόλουθο της ισλαμικής χώρας στο Λίβανο.

Οι βομβιστικές επιθέσεις ήταν «ένα απάνθρωπο και κακεντρεχές έγκλημα από πλευράς των Σιωνιστών και των μισθοφόρων τους», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μάρζιε Αφχάμ, όπως μεταδίδει το επίσημο ιρανικό πρακτορείο IRNA. Η κ. Αφχάμ επιβεβαίωσε και επισήμως το θάνατο του Ιρανού διπλωμάτη.

Η διπλή επίθεση, η οποία, σύμφωνα με οπτικό υλικό, πραγματοποιήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος ανατινάχθηκε κοντά στην ιρανική πρεσβεία και συνεχίστηκε με έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, πραγματοποιήθησε σε συνοικία η οποία αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ.


Η σιιτική οργάνωση λαμβάνει μέρος με μαχητές της στο συριακό εμφύλιο πόλεμο, στο πλευρο του στρατού του Μπασάρ Αλ Άσαντ, γεγονός το οποίο την έχει φέρει σε έντονη ρίξη με τις σουνιτικές ομάδες, οι οποίες έχουν ταχθεί σχεδόν καθολικά στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 146 τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στη Βηρυτό, κοντά στην πρεσβεία του Ιράν. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή του Λιβάνου, μεταξύ των νεκρών είναι ο πολιτιστικός ακόλουθος της πρεσβείας, Εμπραχίμ Ανσάρι. Ο ιρανός πρεσβευτής στη Βηρυτό Γαζάνφαρ Ροκν - Αμπάντι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι από τις επιθέσεις δεν υπήρξαν θύματα εντός της πρεσβείας.

Το Λιβανικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι επρόκειτο για διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σημαντικές καταστροφές προκλήθηκαν σε έξι κτήρια του συγκροτήματος της πρεσβείας.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό Πρακτορείο

 ''The New Daily Mail'' 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ