2013-11-19 18:29:08
Φωτογραφία για Δημόσιος Υπάλληλος στον Τόπειρο κατηγορείται για υπεξαίρεση «μαμούθ»
Το ποσό των 616.351,42 ευρώ αξιώνει από έναν δημόσιο υπάλληλο που κατηγορείται για υπεξαίρεση ο Δήμος Τοπείρου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ThrakiToday.com.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα παλιά υπόθεση, με τον υπάλληλο πλέον να έχει τεθεί σε αργία αλλά για άλλη υπόθεση του και όχι για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν οι δημοτικές κοινότητες Ερασμίου, Αβάτου και Τοξοτών πέρασαν στον Καποδιαστριακό Δήμο Τοπείρου, όπου διαπιστώθηκαν κάποια οικονομικά ανοίγματα. Διετάχθη τότε έλεγχος και ο οικονομικός επιθεωρητής καταλόγισε ευθύνες στον αρμόδιο υπάλληλο.

Κατά του υπαλλήλου του Δήμου ασκήθηκε στις 26 Απριλίου του 2010 αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρηματικών ποσών από τις πρώην Κοινότητες Ερασμίου, Αβάτου και Τοξοτών αλλά και για ηθική βλάβη που υπέστη ο Δήμος από τις ενέργειες του υπαλλήλου. Το ποσό το οποίο κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ο εν λόγω διοικητικός υπάλληλος είναι φανερά μικρότερο των 616.000 ευρώ, που αξιώνει ο Δήμος, καθώς σε αυτό έχουν προστεθεί πλέον οι τόκοι και οι προσαυξήσεις.


Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης μετά από τις νόμιμες αναβολές εξέτασε την υπόθεση στις 21 Φεβρουαρίου του 2013, και εξέδωσε την υπ. αριθμ. 49/2013 απόφασή του σύμφωνα με την οποία το Δικαστήριο δεν εξέτασε την ουσία της υποθέσεως, αλλά επειδή έκρινε ότι την αρμοδιότητα για την κρίση της αγωγής αυτής έχουν τα Διοικητικά Δικαστήρια, απέρριψε την αγωγή και στην ουσία την παρέπεμψε στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Ακολούθως ο Δήμος Τοπείρου αποφάσισε για να μπορέσει να ασκήσει εκ νέου αγωγή στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα όσο αναφορά την ως άνω απόφαση για να μην υπάρχει εκκρεμοδικία.
ThrakiToday
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ