2013-11-19 18:43:06
Φωτογραφία για Εικόνες Ρώσικης τεχνοτροπίας του 16ου αιώνα στην Αστική Σχολή
Σπάνιες Ρώσικες Εικόνες του 16ου έως 19ου αιώνα (από την συλλογή του συμπολίτη μας Γεωργίου Λαζαρίδη), φιλοξενεί η Αστική Σχολή Αικατερίνης (πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο), στο... πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», που διοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης έγιναν την περασμένη Παρασκευή παρουσία πολλών φίλων της τέχνης και του πολιτισμού.

Η έκθεση

Το κοινό ξενάγησε στους χώρους της έκθεσης ο ίδιος ο συλλέκτης, ο οποίος παρουσίασε την ταυτότητα της συλλογής επισημαίνοντας ότι περιλαμβάνει μερικά εξαιρετικά δείγματα ρωσικής τεχνοτροπίας (21 συνολικά), όπως π.χ. η εικόνα της Παναγίας του VLADIMIR (περιοχή με την σημαντικότερη σχολή Αγιογραφίας στη Ρωσία), η εικόνα της Παναγίας Καζάν ή ορισμένα έργα με ένθετο μεταλλικό Σταυρό. Ο κος Λαζαρίδης ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ για την φιλοξενία στο πρόγραμμα των Αικατερινείων, ενώ μίλησε για την συμβολή στην εξαιρετική αυτή συλλογή του κου Παναγιώτη Ταρασιάδη.


Αναλυτικά στοιχεία για τα έργα, αλλά και για το βιογραφικό του Γιώργου Λαζαρίδη παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ, Αρχιμανδρίτης π.Ιωακείμ Οικονομίκος, ενώ τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη μετέφερε ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θωμάς Παπαδημητρίου. Με συμβολικά - αναμνηστικά δώρα για την συμμετοχή του στα Αικατερίνεια τίμησαν τον κο Λαζαρίδη, τόσο ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, όσο και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Αρχιτέκτων Δημήτρης Πούλιος. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου και μεταξύ άλλων έχει προγραμματιστεί να την επισκεφτούν σχολεία όλων των βαθμίδων της περιοχής μας.

katerini-news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ