2013-11-19 22:43:04
Φωτογραφία για Ο MacShane στο εδώλιο, αναμένει την ποινή του!
Ο πρώην Εργατικός υφυπουργός Ευρωπαικών Υποθέσεων της κυβέρνησης Τόνυ Μπλέαρ, Ντένις Μακσέιν (Denis MacShane) παραδέχθηκε ενοχή σε 19 κατηγορίες απάτης, εξαπάτησης του Κοινοβουλίου με ψεύτικες αποδείξεις για τις οποίες εισέπραξε £12,000 από τα λεφτά του δημοσίου.

Ο Ντένις Μακσέιν παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα πέρσι για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες εναντίον. Και ενώ η δίκη του αναμενόταν να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο του 2014, χθές (18.11.2013) παραδέχθηκε ενοχή ενώπιον του Δικαστή Mr. Justice Sweeney σε όλες τις κατηγορίες εναντίον του. Η ποινή για τις κατηγορίες με τις οποίες επιβαρύνεται συνεπάγονται 7 χρόνια φυλάκιση, όμως, αναμένεται ότι θα καταδικαστεί για λιγότερο διάστημα. Η απόφαση του δικαστηρίου αναβλήθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου 2013 με τον Δικαστή Mr. Justice Sweeney να του είπε « Αντιλαμβάνεσαι, είμαι σίγουρος, ότι ΄όλα τα ενδεχόμενα για την καταδίκη σου παραμένουν ανοικτά».


Η βρετανική Σκότλαντ Γιάρτ, ξεκίνησε τις έρευνες εναντίον του πρώην υφυπουργού Ευρωπαικών Υποθέσεων στο Φόρειν ΄Οφις, αφού οι ατασθαλίες ήλθαν εις γνώση των Αρχών του Κοινοβουλίων το 2009 όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τις εικονικές δαπάνες των Βουλευτών.

Ο Ντένις Μακσέιν, όπως τελικά ανακάλυψαν οι Βρετανικές Αστυνομικές Αρχές, ευθύνεται και με πλαστογράφηση υπογραφών και οι ατασθαλίες καλύπτουν 19 αποδείξεις μεταξύ της περιόδου 2005-2008.

«Ξεχάστε τις περιουσίες και τα σπίτια σας, όπως τα ξέχασαν και οι... Πολωνοί»!!!

Για μας τους Ελληνοκύπριους, η υπόθεση του κ. Ντένις Μακσέιν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο άνθρωπος αυτός ήταν υφυπουργός για Ευρωπαικές Υποθέσεις στην κυβέρνηση του βρετανού πρωθυπουργού Τόνυ Μπλέαρ το 2004 και ο δεύτερος στη τάξη στο Φόρειν ΄Οφις (για το Κυπριακό), με επικεφαλής τον υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας τον γνωστό φιλότουρκο Τζάκ Στρό. ΄Ησαν η ομάδα που μας πίεζε να δεχθούμε το Σχέδιο Ανάν και οι ίδιοι που μας αφόριζαν, μετά το ΟΧΙ της 24.4.2004 και που στις 26 Απριλίου 2004, «ορκίστηκαν» να μας εκδικηθούν προωθώντας τις τουρκικές θέσεις για αναγνώριση στην Ε.Ε.

Δεν ξεχνούμε και υπενθυμίζουμε, ότι σε ομιλία του προς την ομογένεια στο Λονδίνο την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2004, ο Ντένις Μακσέιν μας προέτρεψενα ...ξεχάσουμε τα ανθρώπινα μας δικαιώματα, μας κάλεσε να δεχθούμε το Σχέδιο Ανάν το οποίο θεοποίησε τονίζοντας « ότι πάρετε με το σχέδιο είναι καλύτερο από αυτό που έχετε τώρα».

« Με μια κυνική τοποθέτησή του, ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών Ντένις Μακσέιν, προέτρεψε τους Ελληνοκύπριους να ξεχάσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, όπως τα ξέχασαν και οι Πολωνοί μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο...και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη .. νέα θετική, δήθεν στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό!» έγραψε πρωτοσέλιδα η «Ελευθερία» Λονδίνου, και κάλυψε αναλυτικότερα τις προκλητικές και φιλοτουρκικές δηλώσεις του Ντένις Μακσέιν στην σελίδα 9.

¨Προτρέπω όλους να αδράξουν την ευκαιρία ειρήνης και να δείξου ότι τα ΗΕ και η ΕΕ μπορούν να εργαστούν για να φέρουν ένα τέλος σε μια διαμάχη... Μια διευθέτηση του Κυπριακού θα είναι καλή και για την ίδια την Τουρκία ασφαλώς. Αλλά επίσης θα μεταβάλει την ευρωπαική πολιτική σε σχέση με την ενταξιακή της πορεία. Επιτέλους, η Τουρκία θα αντικριστεί όπως της αξίζει, ως μια πηγή λύσεων αντί προβλημάτων», είχε δηλώσει τότε ο πολύς Μακσέιν.

Στην ίδια σελίδα δημοσιεύθηκε και μακροσκελές άρθρο εναντίον του Μακσέιν από τον πρόεδρο της ΕΚΕΚΑ (Επιτροπή Κατεχομένων Εδαφών Αγγλίας) κ. Λεωνίδα Λεωνίδου με τίτλο « Ανησυχητικές και απαράδεκτες οι θέσεις του βρετανού Υφυπουργού Ευρωπαικών Υποθέσεων στο Κυπριακό».

Σήμερα, ο εν λόγω πρώην αξιωματούχος του Φόρειν ΄Οφις, αναμένει την καταδίκη του αφού παραδέχθηκε ενοχή σε όλες στις 19 κατηγορίες απάτης και εξαπάτησης του Κοινοβουλίου και του δημοσίου. Για την Κύπρο η περίπτωση του Μακσέιν είναι ιδιαίτερης σημασίας γιατί αποκαλύπτει το ήθος και τον χαρακτήρα των ανθρώπων εκείνων που μας είχαν ετοιμάσει (με την βοήθεια και δικών μας στην Κύπρο) το τερατούργημα «Σχέδιο Ανάν» και μας πίεζαν αφόρητα να το δεχθούμε ανερυθρίαστα ομολογώντας μας ότι αυτό θα βοηθούσε την Τουρκία στην ενταξιακή της πορεία και όχι μόνο!

filoksenos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ