2013-11-19 23:18:05
Φωτογραφία για Οι σημαίες των αγώνων και η σημασία τους
Σας παραθέτουμε έναν χρήσιμο οδηγό για τις σημαίες που μπορεί να συναντήσει ένας οδηγός αγώνων καρτ και όχι μόνο καθώς έχουν διεθνή χαρακτήρα.

Χρήσιμο είναι για την ασφάλεια όλων, να γνωρίζουμε όλοι την σημασία τους σε περίπτωση που θέλουμε να πάρουμε μέρος σε έναν αγώνα και να τις τηρούμε πιστά.

Παρόλο που αναφέρονται κάθε φορά στην ενημέρωση οδηγών πριν τον αγώνα, αρκετές από αυτές δεν τις συναντάμε συχνά οπότε μια επανάληψη κάνει καλό ακόμα και σε έμπειρους οδηγούς.

Η κίτρινη σημαία σημαίνει κίνδυνος στην πίστα από κάποιο ατύχημα ή έξοδο οδηγού και επιβάλει στους οδηγούς να κινηθούν προσεκτικά. Απαγορεύονται τα προσπεράσματα υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Δηλώνει ολισθηρό οδόστρωμα στην περιοχή που εμφανίζεται. Θα την δείτε όταν υπάρχουν λάδια ή νερά σε κάποιο σημείο της πίστας.

Η πράσινη σημαίνει απλά το πόδι στο πάτωμα ξανά! Ο κίνδυνος που έχει επισημανθεί δεν υπάρχει πλέον και ο αγώνας διεξάγεται κανονικά.


Ότι έχει σχέση με μαύρο εκτός και αν είναι η καρό δεν θέλουμε να το βλέπουμε!

Η συγκεκριμένη με τον πορτοκαλί κύκλο που συνοδεύεται με τον αριθμό του αγωνιζόμενου υποδεικνύει ότι έχουμε μηχανικό πρόβλημα και ο πιλότος πρέπει να μπει άμεσα στα pits.

Μια φορά θα την δούμε! Αφορά προειδοποίηση σε πιλότο για παράνομη ή επικίνδυνη συμπεριφορά στην πίστα, όπως μη επιτρεπτή αλλαγή αγωνιστικής γραμμής ή χτύπημα αντιπάλου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης έρχεται η μαύρη που σημαίνει ακύρωση.

Έφαγες Μαύρη? Το χειρότερο σενάριο σημαίας, που σημαίνει ότι ακυρώθηκες για παράνομη ή επικίνδυνη συμπεριφορά ή υποτροπή μετά από ασπρόμαυρη σημαία. Άμεση έξοδος στα Pits.

Μπλε είναι αλλά κάθε οδηγός που την βλέπει "κοκκινίζει" από ντροπή ή από θυμό! Σημαίνει ότι "έφαγες" γύρο και σε ακολουθεί γρηγορότερος οδηγός που πρέπει να τον διευκολύνεις να σε περάσει ή τέλος πάντων είσαι αργός κάνε στην άκρη!!

Είναι κόκκινη γιατί ΠΡΕΠΕΙ να την δεις! Σημαίνει διακοπή αγώνα για λόγους ασφαλείας.

Κάποιο ατύχημα ή μηχανική βλάβη ή κάποιο άλλο συμβάν δεν επιτρέπει την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ούτε με κίτρινη σημαία. Συνίσταται η άμεση και ασφαλής ακινητοποίηση του αγωνιζομένου.

Αν την δεις πρώτος την παίρνεις ακόμα και σπίτι σου! Είναι ο πόθος κάθε πιλότου. Όλοι για αυτήν τρέχουν γιατί μία είναι η καρό σημαία και αποτελεί την σημαία τερματισμού!

Θυμίζει ένα απλό τραπεζομάντηλο γιατί κάπως έτσι τερματίστηκε ο πρώτος αγώνας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά είναι πιο "κόκκινο" πανί και από αυτό που βλέπουν οι ταύροι στην αρένα.
kartnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ