2013-11-20 00:42:10
Φωτογραφία για Κύπρος: Ο πρόεδρος της Βουλής να κόψει τις κομματικές χορηγίες αν θέλει «φιλανθρωπίες»
Από το Γραφείο Τύπου

Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ θεωρεί ως απαράδεκτη την πρόταση του συμπαθέστατου κατά τ’ άλλα προέδρου της Βουλής κυρίου Γιαννάκη Ομήρου για κουτσούρεμα του 13ου μισθού (βήμα προς κατάργηση του) ώστε να «…επιδοτηθούν οι ευπαθείς ομάδες». Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο του προέδρου της Βουλής κυρίου Ομήρου, αλλά αν θέλει να κάνει «χουβαρταλίκια» ας κόψει κάτι από το συμποσούμενο σε 10 χιλιάδες μηνιαίο μισθό του και επιτέλους να σταματήσουν όλοι να βάζουν το χέρι τους στις τσέπες των εργαζομένων, για να δείξουν το «ανθρώπινο τους πρόσωπο».

Ο κύριος Ομήρου και όλοι γενικά οι βουλευτές να μην ξεχνούν ότι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν θρέψει και γιγαντώσει την τραπεζική ληστρική αυθαιρεσία φορτώνοντας στις πλάτες του λαού μερικά δισεκατομμύρια ευρώ. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Μήπως το 1.8 δις της λεγόμενης ανακεφαλαίωσης της Λαϊκής που ενέκριναν στις 3 το πρωί, το οποίο έδωσε το δικαίωμα και τη δυνατότητα στην τότε Λαϊκή να απορροφήσει επί πλέον 8.2 δις ELA για να μπορεί το διαπλεκόμενο πολιτικό-τραπεζικό σύστημα να φυγαδεύσει τις μαύρες καταθέσεις του και να τυγχάνει περεταίρω ευνοϊκής δανειακής μεταχείρισης;


Αν επομένως ο κύριος Ομήρου και ο κάθε κύριος Ομήρου θυμήθηκαν τις ευάλωτες ομάδες, τις οποίες ειρήσθω εν παρόδω φόρτωσαν με τσουχτερές και ασήκωτες φορολογίες, ας μην έκαναν τα εγκληματικά αυτά λάθη και παραλήψεις σέρνοντας τον τόπο και το λαό στη μιζέρια και στην αυθαιρεσία.

Αν πραγματικά ο κύριος Ομήρου και τα κόμματα γενικά θέλουν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τις ευάλωτες ομάδες (αν και φοβόμαστε ότι δεν υπάρχει πλέον ελπίδα) εδώ και τώρα μπορούν να βρεθούν περισσότερα από 5 εκατομμύρια για να βοηθήσουν τους δυσπραγούντες.

• Ας κόψουν τώρα τα 6 εκατομμύρια της κρατικής χορηγίας προς τα κόμματα. Τι τους χρειάζεται ο τόπος τους κομματικούς στρατούς και τους πολυδάπανους κομματικούς μηχανισμούς; Αρκετά είναι τα δεινά που έχουν φορτώσει τα κόμματα στον τόπο και στο λαό.

• Να ψηφίσουν αφορολόγητο ποσό στην πρώτη κατοικία ώστε να υπάρχει άμεση συνεχής και επαναλαμβανόμενη ελάφρυνση προς τους δυσπραγούντες.

• Ας καταργήσουν τους Επιτρόπους των 7 χιλιάδων ευρώ . Τι στ’ αλήθεια θέλουμε και χρειαζόμαστε την Εμμανουέλλα, το Γιαννάκη, την Καιτούλα και όλους αυτούς;

• Να καταργήσουν τις στρατιές των κομματικών αποσπασμένων από το προεδρικό μέχρι και το τελευταίο υπουργείο

• Ας καταψηφίσουν τις ελέω κομματικών εξυπηρετήσεων θέσεις των υφυπουργών τις οποίες είναι έτοιμοι να ψηφίσουν και να εγκρίνουν.( Πάντως εδώ δεν είδαμε καμιά κίνηση αντίδρασης από τον κύριο Ομήρου αν και βρίσκεται στην αντιπολίτευση)

Μήπως γνωρίζει ο κύριος Ομήρου ότι για τις κατά καιρούς επισκέψεις της τρόικα και της Διεθνούς Τράπεζας ο Κύπριος φορολογούμενος πληρώνει μερικά εκατομμύρια ως «έξοδα», τα οποία πληρώνουν οι Κύπριοι φορολογούμενοι; Πάντως δεν τον έχουμε ακούσει ούτε εδώ να δείχνει την ευαισθησία του.

Και κάτι τελευταίο. Την φτώχια και τη μιζέρια την παράγουν και θα συνεχίζουν να την παράγουν οι αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές οι οποίες εξορισμού και πολλαπλασιαστικά διευρύνουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης που σημαίνει φτώχια, ανεργία και περεταίρω εξαθλίωση.

Καθαρές θέσεις: Είμαστε ενάντια στην αλλαγή του συστήματος διορισμού

Θα το επαναλάβουμε ακόμη μια φορά. Θέλουμε καθαρές και ξάστερες θέσεις στο θέμα του συστήματος διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση. Γι’ αυτό απορρίπτουμε στο σύνολο του το κομματικής προελεύσεως και σχεδιασμού σχέδιο του Υπουργού Παιδείας για οποιαδήποτε μερική ή ολική αλλαγή του συστήματος διορισμού.

Η πρόταση του υπουργού και της Κυβέρνησης είναι απλά ένα κολπάκι για άρση της μονιμότητας στην εκπαίδευση και της οριστικής εξόδου από την αγορά εργασίας εκατοντάδων εκπαιδευτικών.

ΥΓ:H θέση που διαμόρφωσε η κομματική πλειοψηφία στην ΟΕΛΜΕΚ ΑΛΛΑΓΗ, ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ, ΔΗΚΙ της οποίας την πατρότητα φέρει ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, περί ανοίγματος του έτους …, μας βρίσκει μετωπικά ενάντια. Η συγκεκριμένη θέση είναι τόσο επικίνδυνη όσο και στρεβλωτική.

Αυτό το οποίο εμείς εισηγηθήκαμε είναι ποιοτική αναβάθμιση της προϋπηρεσιακής, καθώς και την εισαγωγή πιο αυστηρών κριτηρίων ώστε να αποκλείονται τυχόν ακραίες και ακατάλληλες περιπτώσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ