2013-11-20 01:13:07
Φωτογραφία για Πρωτοπορούν στην έρευνα κατασκευάζοντας υβριδικό όχημα
της Ελένης Πολυχρονάκη

Μια σημαντική πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει και έχει θεσπιστεί τα τελευταία πέντε χρόνια στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου. Με συντονιστές τον διευθυντή του ΕΠΑΛ, κ. Κωνσταντίνο Αρχοντάκη και τον κ. Μανώλη Καγιαμπάκη, το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου συμμετέχει ενεργά σε διαγωνισμούς Ρομποτικής δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές του να απασχοληθούν δημιουργικά στο αντικείμενο τους ξεφεύγοντας από το στενό αναλυτικό πρόγραμμα. Το νέο project του σχολείου είναι η κατασκευή ενός νέου υβριδικού αυτοκινήτου που θα κινείται με μπαταρία υδρογόνου.

Ο διευθυντής του 6ου ΕΠΑΛ, κ. Αρχοντάκης μίλησε στο prismanews.gr για τον στόχο του εγχειρήματος. Ο κ. Αρχοντάκης είπε Ο στόχος του εγχειρήματος μας είναι να κάνουμε μια πρωτοπορία στην έρευνα. Θέλουμε οι μαθητές μας να δείξουν ενδιαφέρον και πραγματικά ενδιαφέρονται, όταν τους δίνουμε τέτοια project. Το σχολείο μας έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στις εκθέσεις Δαίδαλος και πριν μερικά χρόνια είχαμε παρουσιάσει ξανά ένα σχέδιο υβριδικού αυτοκινήτου, το οποίο είχε πάει πολύ καλά. Τώρα μέσω διαγωνισμού του δήμου θέλουμε να εξασφαλίσουμε τους πόρους, για να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο πόλης το οποίο θα κινείται με υδρογόνο, το οποίο παράγουμε εμείς.


Ο κ. Αρχοντάκης υπογράμμισε το γεγονός ότι η ιδέα της κατασκευής του υβριδικού αυτοκινήτου ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, οπότε και το σχολείο άρχισε να ασχολείται ενεργά με τον τομέα της ρομποτικής, και ανήκει στον καθηγητή Ηλεκτρολογίας κ. Μανώλη Καγιαμπάκη. Στην συνέχεια, τόνισε ότι η πρωτοβουλία είναι σημαντική, ώστε οι μαθητές να μην περιοριστούν από το αναλυτικό πρόγραμμα, αλλά να πάρουν το ερέθισμα να ασχοληθούν και με κάτι διαφορετικό. Θέλουμε να δώσουμε ερεθίσματα στους μαθητές μας και γι' αυτό έχουμε καλέσει τον Νίκο Λυγερό να μιλήσει στο σχολείο μας στις 9 του Δεκέμβρη. Η ομιλία του θα αφορά την σύνδεση της των επαγγελμάτων Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την εξόρυξη των υδρογονανθράκων, δήλωσε ο κ. Αρχοντάκης.

Ο διευθυντής του 6ου ΕΠΑΛ τόνισε ότι δίχως τη στήριξη του δήμου και συγκεκριμένα του δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και του αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Δημήτριου Αγαπάκη, δεν θα μπορούσε το σχολείο να κάνει βήμα στην υλοποίηση του στόχου. Θέλω επίσης μαζί με τους φορείς του δήμου να ευχαριστήσω το 1ο ΣΕΚ για την βοήθεια του, τα εργαλεία και τα εργαστήρια, που μας παρέχουν. Έχουμε άψογη και άριστη συνεργασία, δήλωσε ο κ. Αρχοντάκης τονίζοντας για τους μαθητές του ότι, θα έχουν το ερέθισμα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε αυτό τον τομέα, αλλά θα ξέρουν πως και μετά το απολυτήριο θα είμαστε εδώ, για να τους στηρίξουμε να κάνουν κάτι παραπάνω, τόνισε ο διευθυντής του 6ου ΕΠΑΛ.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ