2013-11-20 11:42:07
Φωτογραφία για Η πολύ τολμηρή ταινία Η Ζωή της Αντέλ έρχεται στην Πάτρα
Τελικά η σχεδόν τρίωρης διάρκειας βραβευμένη στο τελευταίο Φεστιβάλ των Κανών με τον Χρυσό Φοίνικα - Palm D’ Or, ταινία του Τυνήσιου σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς «Η Ζωή της Αντέλ – Blue is the warmest colour» όπου πρωταγωνιστεί η 20χρονη Ελληνογαλλίδα ηθοποιός Αντέλ Εξαρχόπουλος, έρχεται στις Πατρινές κινηματογραφικές αίθουσες από αυτήν την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013.

Το φιλμ θα αρχίσει να προβάλλεται από αυτή την Πέμπτη στην αίθουσα 7 των Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε.

Στην Αθήνα όπου ήδη προβάλλεται από τις 31 Οκτωβρίου 2013, εδώ δηλαδή και περίπου 3 εβδομάδες, η πολύ τολμηρή ταινία που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και σχόλια, έχει πάει εξαιρετικά από εμπορικής πλευράς.

Σε 17 αίθουσες πανελλαδικά μέχρι την περασμένη Κυριακή είχε κόψει κοντά στα 40.000 εισιτήρια, έτσι πολύ σωστά σκέφτηκαν στα Ster Cinemas της Πάτρας, στη Βέσο Μάρε να φέρουν την ταινία ώστε να την δει και να έχει την δική του άποψη γι’ αυτήν, το Πατρινό σινεφίλ κοινό.


Υπήρχε βέβαια η αρχική σκέψη μήπως την «Ζωή της Αντέλ» έφερνε στον β΄ κύκλο προβολών της η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας τον ερχόμενο Ιανουάριο, ωστόσο τελικά ανέλαβαν την πρωτοβουλία να φέρουν και να προβάλλουν την ταινία κανονικά τα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Σύμφωνα με το στόρι η μαθήτρια Αντέλ που κοντεύει να τελειώσει το σχολείο, θα αλλάξει ριζικά την συμπεριφορά και τις συνήθειες της όταν γνωρίσει την Εμά, μια δυναμική, ανεξάρτητη κοπέλα, με την οποία θα ξεκινήσει μια μακροχρόνια και περιπετειώδη φιλική και στη συνέχεια ερωτική σχέση.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, πρόκειται για μία από τις πιο αισθησιακές, ψυχολογικά συναρπαστικές και κοινωνικά διεισδυτικές ιστορίες κινηματογραφικής ενηλικίωσης. Στην ταινία που ενθουσίασε την πλειονότητα των κριτικών ενώ δεν έλειψαν κι αυτοί που απόρησαν με την μεγάλη διάρκεια που καλύπτουν στο σύνολο της ταινίας οι γυμνές, ερωτικές σκηνές (ή σκηνές σεξ) και την χρησιμότητα τους, συμπρωταγωνιστεί η γνωστή Γαλλίδα ηθοποιός Λέα Σειντού.

Πάντως και στις ΗΠΑ όπου το φιλμ παίζεται σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών έχοντας φτάσει το 1 εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες δολάρια σε εισπράξεις ως τώρα, οι κριτικές όπως του έγκυρου περιοδικού Entertainment Weekly μιλούν για αριστούργημα.

Η Αντέλ στο έργο είναι μία 17χρονη νέα κοπέλα, κόρη εργατικής οικογένειας, η οποία μεγαλώνει στη Λιλ της Φλάνδρας, στα βόρεια σύνορα της Γαλλίας. Έξυπνη, ιδεαλίστρια, με αγάπη για τη λογοτεχνία και τις ταινίες των Κιούμπρικ και Σκορσέζε, ονειρεύεται να γίνει δασκάλα.

Όταν η σχέση της με τον Τομά τελειώνει με άσχημο τρόπο, η συνάντησή της πρώτα στο δρόμο και κατόπιν σε ένα μπαρ με την Εμά, μια εξωστρεφή φοιτήτρια της Καλών Τεχνών, θα της αποκαλύψει αυτό που τελικά όπως φαίνεται, πραγματικά ζητά η καρδιά της.

Ο έρωτας των δύο κοριτσιών θα ξεκινήσει και θα συνεχίσει παθιασμένα, άλλοτε απέναντι σε ένα καχύποπτο περιβάλλον (το σχολείο, οι γονείς της Αντέλ) και άλλοτε ενσωματωμένος σε έναν κύκλο απόλυτα ανεκτικών γνωστών και φίλων (η οικογένεια και οι παρέες της Εμά), όπως έγραψε το «Αθηνόραμα».

Να θυμίσουμε ότι ο Αμπντελατίφ Κεσίς είναι κυρίως γνωστός στους απανταχού σινεφίλ για τις ταινίες του «Κους Κους με Φρέσκο Ψάρι» και «Μαύρη Αφροδίτη».

Πάντως όπως αποκάλυψαν οι δύο ηθοποιοί, τα γυρίσματα της ταινίας «Η Ζωή της Αντέλ» δεν ήταν καθόλου ανέμελα ενώ έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν τον σκηνοθέτη τους ως τυραννικό και πολύ απαιτητικό, ιδιαίτερα στις ερωτικές σκηνές.

Το φιλμ διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία STRADA FILMS.

Επιμέλεια: Τάκης Γ. Μαρτάτος-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ