2013-11-20 17:55:06
Φωτογραφία για Παραπομπή Γ. Παπακωνσταντίνου σε δίκη εισηγείται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εισηγείται στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος κρίνει ότι... η ποινική δίωξη για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του πρώην Υπουργού είναι νόμιμη.

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ακόμη ότι δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Στην εξασέλιδη εισήγησή του, ο εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζει ότι αντικειμενικώς η Βουλή που προήλθε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012 (δηλαδή της ΙΔ περιόδου) ήταν αδύνατον να επιληφθεί της περίπτωσης του τέως υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια της Βουλής να ασκήσει εναντίον του την ποινική δίωξη.

Ο κ. Κανελλόπουλος για το θέμα της παραγραφής υποστηρίζει πως «η Βουλή της μιας ημέρας διήρκεσε τόσο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο ήταν φυσικώς και λογικώς αδύνατον να συνέλθει σε δύο τακτικές συνόδους καθεμία από τις οποίες δεν μπορούσε να ήταν συντομότερη από πέντε μήνες».

Έτσι, η σύντομη αποσβεστική προθεσμία εκτείνεται μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της μεθεπόμενης περιόδου (δηλαδή της σημερινής Βουλής).
naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ