2013-11-20 18:28:06
Φωτογραφία για Επιστολή φοιτητών του Παιδαγωγικού Θεσσαλονίκης
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, φοιτητές και φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεση, αλλά... και την ανησυχία μας, για την συνεχή υποβάθμιση των σπουδών μας.

Αφορμή για αυτήν την επιστολή διαμαρτυρίας στάθηκε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μη στείλει αποσπασμένους δασκάλους στο Τμήμα, για την πραγματοποίηση της πρακτικής μας άσκησης. Η πρακτική άσκηση στα σχολεία για μας είναι τόσο απαραίτητη όσο είναι οι κλινικές για τους φοιτητές της Ιατρικής ή τα εργαστήρια χημείας για τους φοιτητές του Χημικού. Δε νοείται ολοκληρωμένος εκπαιδευτικός, χωρίς να έχει έρθει σε επαφή με τα παιδιά, χωρίς να έχει εφαρμόσει στην πράξη όλα όσα έμαθε θεωρητικά κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε κάθε γονιό που ανησυχεί για τη μόρφωση των παιδιών του, σε όλη την κοινωνία που βλέπει την παιδεία συνεχώς να υποβαθμίζεται.

Απαιτούμε να στελεχωθεί άμεσα το Τμήμα με αποσπασμένους δασκάλους (τουλάχιστον 10 στον αριθμό) σε μόνιμες οργανικές θέσεις, που να καλύπτουν ποιοτικά τις ανάγκες των φοιτητών για πρακτική άσκηση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ