2013-11-20 19:02:17
Φωτογραφία για 2014 NISSAN GT-R:  Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ!
Το εμβληματικό supercar της Nissan, έρχεται για να δώσει μια νέα οπτική στο γνωστό σλόγκαν της εταιρείας “innovation that excites”, με το μοντέλο του 2014 να προσφέρει ένα νέο επίπεδο πολυτέλειας και άνεσης, δίχως κανένα συμβιβασμό στην απόδοση, που εξάλλου είναι και το ζητούμενο για αυτό το αυτοκίνητο.

Οι πωλήσεις του μοντέλου 2014 του Nissan GT – R, θα ξεκινήσουν στην Ιαπωνία στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αγορές ανά την Υφήλιο.

Το Nissan GT - R 2014, προσφέρει μεγαλύτερη οδηγική άνεση, περισσότερη φινέτσα με απαράμιλλη προσοχή στη λεπτομέρεια , ενώ για την απόδοση που κόβει την ανάσα, ούτε λόγος ! Με την πολυδιάστατη προσωπικότητά του, το GT-R, επιτρέπει στον τυχερό οδηγό του να το απολαύσει σε κάθε του πτυχή, είτε αυτό σημαίνει ορεινές διαδρομές με φουρκέτες, είτε οδήγηση στην εθνική οδό ή ακόμα και στο αστικό περιβάλλον .


Οι αλλαγές του Nissan GT-R 2014

Ξεκινώντας από το σασί, οι αλλαγές στο Nissan GT-R 2014, καταφέρνουν να προσδώσουν την απόλυτη αυτοπεποίθηση στον οδηγό του, καθώς η εξαιρετική πρόσφυση των ελαστικών, αλλά και η εκπληκτική επιτάχυνση σε συνδυασμό με την απίστευτα δυνατή πέδησή του, είναι σε θέση να συναρπάσουν ακόμα και επαγγελματία πιλότο της F1!

Η ανάρτηση έχει τελειοποιηθεί σε σημείο που εκμηδενίζει τα επίπεδα θορύβου από την κύλιση των ελαστικών, προσφέροντας μεγαλύτερη ευστάθεια και συνεχές κράτημα.

Η συνεχής και σωστή επαφή του ελαστικού με το δρόμο, επιτυγχάνεται με τη βελτιστοποίηση του ηλεκτρονικού ελέγχου των αμορτισέρ, καθώς και με τις ανάλογες τροποποιήσεις στα εμπρός ελατήρια και την αντιστρεπτική δοκό. Ως αποτέλεσμα αυτών των ρυθμίσεων, ο οδηγός απολαμβάνει στιβαρότητα στην οδήγηση σε πολύ υψηλές ταχύτητες, αλλά και εξαιρετική πρόσφυση ακόμα και σε ανώμαλους δρόμους.

Το αναβαθμισμένο GT – R, εξοπλίζεται με ελαστικά υψηλών επιδόσεων, για εξαιρετικό κράτημα και ακρίβεια σε όλες τις συνθήκες, χάρη στα σκληρά πλευρικά τους τοιχώματα που μειώνουν την παραμόρφωση και βελτιώνουν την απόκριση του τιμονιού, ακόμα και στις πιο κλειστές στροφές. Τα εμπρός ελαστικά είναι διαστάσεων 255/40ZRF20 (97Y), ενώ τα πίσω 285/35ZRF20 (100Y).

Το σύστημα πέδησης έχει βελτιωθεί για μια πιο σταθερή, γραμμική απόκριση σε καθημερινές συνηθισμένες ταχύτητες, καθιστώντας την ομαλή πέδηση πιο διαισθητική και προσδίδοντας, με αυτόν τον τρόπο, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον οδηγό του, ιδιαίτερα σε ολισθηρό οδόστρωμα.

Το σύστημα διεύθυνσης του GT -R έχει τελειοποιηθεί, με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της προσπάθειας που απαιτείται για ελιγμούς εντός πόλης, διατηρώντας παράλληλα την εξαιρετική πληροφόρηση σε οδήγηση υψηλών ταχυτήτων. 

 Σε ότι αφορά το πλαίσιο του νέου GT-R 2014, η Nissan υιοθέτησε μεθόδους χειρουργικής ακρίβειας και προηγμένης συναρμολόγησης, προκειμένου να επιτευχθεί το όραμά της για τον απόλυτο χειρισμό και την οδηγική άνεση του μοντέλου.

Κάθε κομμάτι του Nissan GT-R 2014, είναι κατασκευασμένο από υλικά που επιλέγονται με σκοπό τη βέλτιστη απόδοση : το «υβριδικό – πολυσυλλεκτικό», από πλευράς υλικών, σώμα του αυτοκινήτου, συνδυάζει ατσάλι, ανθρακονήματα, καθώς και χυτό αλουμίνιο για να επιτευχθεί υψηλή ακαμψία αλλά και μικρό βάρος .

Χάρη στην ακαμψία της κατασκευής του σώματος του GT - R , η απόδοση της ανάρτησης είναι εγγυημένη, με αποτέλεσμα την εξαιρετική απόλαυση στην καμπίνα, τόσο της βελτιστοποιημένης ηχομόνωσης, όσο και της ακουστικής του ηχοσυστήματος, ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες και σε κλειστές στροφές.

Προαιρετικά δύναται να ενσωματωθεί πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα, η οποία προσαρτάται σε πόρτα πορτμπαγκάζ από αντίστοιχο υλικό, δίνοντας έτσι στο Nissan GT-R 2014 μια εξοικονόμηση βάρους που φθάνει στο μισό, σε σύγκριση με την στάνταρ πόρτα πορτμπαγκάζ που διαθέτει.

Στον τομέα του εξωτερικού σχεδιασμού, το Nissan GT - R 2014, καταφέρνει να κλέψει την παράσταση, ακόμα όντας και ακίνητο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι χαρακτηρίζεται ως ένα από ένα από τα πιο εντυπωσιακά supercars στην αγορά. Οι πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν στα φώτα, καθώς με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση ενισχύεται η επίδραση της δυναμικής εικόνας του αυτοκινήτου.

Εκτός των άλλων, το νέο μοντέλο ενσωματώνει προβολείς με το σύστημα AFS ( Adaptive Front lighting System), που προσαρμόζει αυτόματα τη γωνία της φωτεινής δέσμης ανάλογα και με την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου , το σύστημα ρυθμίζει τη γωνία του προβολέα με τρόπο ώστε η φωτεινή δέσμη του να προβάλει το φως σε μεγάλη ακτίνα. Οι τέσσερις μονάδες LED που διαθέτει έχουν ρυθμιστεί με μια νέα φωτεινή δέσμη υψηλής ακτίνας, αλλά και με τρεις διαφορετικές μονάδες LED με φωτεινή δέσμη χαμηλής ακτίνας, διασφαλίζοντας τον φωτισμό τόσο σε μεγάλες αποστάσεις ,όσο και με τη μέγιστη δυνατή ευρύτητα.

Παράλληλα, η απαράμιλλη γοητεία του μοντέλου ενισχύεται, με την προσθήκη ενός νέου χρώματος που ακούει στην ονομασία Gold Flake Red Pearl . Όπως υποδηλώνει και το όνομά του , στο χρώμα υπάρχουν μικροσκοπικές χρυσό-φιμέ νιφάδες γυαλιού που έχουν εγχυθεί στην κόκκινη απόχρωσή του, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με βαθύ, λαμπερό χρώμα, ειδικά όταν το φως του ήλιου λούζει αυτό το τέλειο φινίρισμα.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου supercar, υπάρχει επιλογή μεταξύ τριών χρωμάτων, με το δερμάτινο τιμόνι να προσφέρει μια αξεπέραστη αίσθηση αφής, ενώ και τα δερμάτινα καθίσματα έχουν υποδεχθεί πινελιές με διακοσμητικές ραφές. Το αποτέλεσμα : η καμπίνα του Nissan GT-R 2014, σας προσφέρει ένα συναρπαστικό σπορ ταξίδι στην πρώτη θέση !

Nissan GT-R 2014 Nismo

H Nissan αποκάλυψε σε ειδική εκδήλωση και τη Nismo έκδοση του Nissan GT-R 2014, μαζί με την ανακοίνωση πως ένα GT-R αυτής της καθαρόαιμης, αγωνιστικών προδιαγραφών, έκδοσης, κατάφερε να καταγράψει το ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής, στην φημισμένη πίστα του Nürburgring, με χρόνο μόλις 7 λεπτά και 8,679 δευτερόλεπτα!

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιπποδύναμη στη συγκεκριμένη έκδοση έχει φθάσει στα 600PS, με τη θηριώδη ροπή του να προσεγγίζει τα 652 Nm, ενώ η προηγμένη αεροδυναμική του παράγει επιπλέον 100kg κάθετης δύναμης σε ταχύτητα 300km/h, για αξεπέραστο κράτημα!
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ