2013-11-20 23:09:06
Φωτογραφία για Νταβούτογλου: Ο Άσαντ εκμεταλλεύεται την καθυστέρηση της «Γενεύης 2»
Η Τουρκία κατηγόρησε την Τετάρτη τον Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι εκμεταλλεύεται τις καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες τις οποίες σχεδιάζουν ΗΠΑ και Ρωσία για να... κερδίσει στρατιωτικά οφέλη έναντι της αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε, παράλληλα, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της, Αχμέντ Νταβούτογλου, ότι η ειρηνευτική διάσκεψη «Γενεύη 2» πρέπει να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό, εάν οι διοργανωτές της θέλουν να αποβεί χρήσιμη.

Η Ρωσία, η οποία εμφανίζεται υποστηρικτική προς το συριακό καθεστώς, ανακοίνωσε μαζί με τις ΗΠΑ τον Μάιο ότι θα προσπαθούσαν να φέρουν σε κοινό τραπέζι συριακή κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ωστόσο από τότε η ημερομηνία της διάσκεψης παραμένει ζητούμενο.

«Το συριακό καθεστώς ενορχηστρώνει μια απόλυτη ανθρώπινη τραγωδία με την ένταση των βομβαρδισμών το τελευταίο διάστημα και με το να αφήνει το λαό του να λιμοκτονεί σε περιοχές υπό πολιορκία», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.


«Η Γενεύη 2 πρέπει να συγκληθεί, να παραγάγει αποτελέσματα, δεν πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση, η οποία αποβαίνει προς όφελος του καθεστώτος», κατέληξε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι ευελπιστεί η διάσκεψη να συγκληθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, ωστόσο δήλωσε ότι δεν μπορούσε ακόμη να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία.

Το τελευταίο διάστημα, ο συσχετισμός των δυνάμεων στο εσωτερικό της Συρίας δείχνει να αλλάζει στρατιωτικά υπέρ του καθεστώτος, λόγω και της πολυδιάσπασης του στρατοπέδου των ανταρτών.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ