2013-11-21 11:41:06
Φωτογραφία για Δυτική Αχαΐα: Έβγαλαν λαβράκι οι ελεγκτές στο Δήμο για τους γάμους «μαϊμού»
Στοιχεία φωτιά έφερε στο φως με το καλημέρα η έρευνα του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας μετά την αποκάλυψη δράσης κυκλώματος που πραγματοποιούσε με το αζημίωτο γάμους «μαϊμού» με αντάλλαγμα την εξασφάλιση αδειών παραμονής.

Στον απόηχο των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας από την πρώτη έρευνα το βάρος πέφτει σε συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν διοικητικές ευθύνες .

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. επι ώρες χθες ανάκριναν γυναίκα υπηρεσιακό παράγοντα στο Δήμο Δύμης, ενώ πραγματοποίησαν έρευνα και στο σπίτι της, όπου βρέθηκε βιβλιάριο καταθέσεων με ποσό αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Στο χώρο του Ληξιαρχείου εντοπίστηκαν εκατοντάδες έγγραφα τα οποία θα ‘πρεπε να έχουν καταστραφεί, δεδομένου ότι επρόκειτο για αιτήσεις αλλοδαπών που ζητούσαν είτε την έκδοση αδείας γάμου, είτε άδεια παραμονής και δεν είχαν εγκριθεί, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο δεν είχαν καταστραφεί όπως προβλέπεται.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PatrasTimes.gr ο δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση και ο οπoίος φέρεται να έχει καταθέσει δεκάδες αιτήσεις στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας μέσα σε λίγο διάστημα για την πραγματοποίηση γάμων και έκδοση αδειών παραμονής δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα

Το εσωτερικών υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα και στο γραφείο του αντιδημάρχου κ. Νικολάου, ενώ την ίδια ώρα ερωτηματικά προκαλεί η σπουδή με την οποία το υπουργείο εσωτερικών έσπευσε να αποδώσει ευθύνες σε πρόσωπα – συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου Δύμης Α. Παναγιωτόπουλου – όταν η έρευνα αλλά και το ανακριτικό έργο είναι σε εξέλιξη.

Τοπικοαυτοδιοικητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για πρωτόγνωρη διαδικασία, καθώς ακόμα και στην περίπτωση των παρανόμων υιοθεσιών που έσκασε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, η ηγεσία του υπουργείου απέφυγε οποιαδήποτε ανάμειξη και αναφορά στον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ