2013-11-21 13:48:07
Φωτογραφία για Ιεράπετρα: Παράσταση διαμαρτυρίας για την ποιότητα του νερού και την απειλούμενη αφαίρεση ρολογιών
Χθες Τετάρτη η Λαϊκή Επιτροπή Ιεράπετρας προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιδήμαρχο ύδρευσης για ζητήματα που αφορούν την ποιότητα του νερού, το κόστος του για τα λαϊκά νοικοκυριά και την απειλούμενη αφαίρεση ρολογιών.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατατέθηκε το παρακάτω υπόμνημα:

• Εκτιμάμε ότι δεν τηρείται η νομοθεσία. Συγκεκριμένα η ΔΥΓ2/ΓΠ οικ38295 (ΦΕΚ 630/Β΄/26.04.2007). Γίνεται με βάση αυτήν «ελεγκτική παρακολούθηση» του νερού; Στην ιστοσελίδα του δήμου δεν υπάρχουν στοιχεία ελεγκτικών αναλύσεων. Αναρτώνται μόνο αναλύσεις ρουτίνας.

• Στην ιστοσελίδα του Δήμου, η τελευταία ανάρτηση αναλύσεων έχει ημερομηνία 11.06.2013. Έκτοτε δεν έχουν γίνει αναλύσεις ή ο Δήμος αποφάσισε να σταματήσει την ανάρτησή τους;

• Επίσης, οι αναλύσεις που αναρτώνται δεν είναι συγκρίσιμες. Έτσι δεν μπορεί να αξιολογηθεί από τον πολίτη η ποιοτική κατάσταση του νερού.


• Συνεχίζει να μην αξιοποιείται το διαπιστευμένο εργαστηριο αναλύσεων του ΤΕΙ, και να δίνονται δημοτικά χρήματα σε ιδιωτικά εργαστήρια.

• Οι λογαριασμοί νερού είναι υψηλοί. Εκτός από την τιμή του νερού, που είναι πολύ υψηλή, υπάρχουν χρεώσεις άδικες έως καταχρηστικές. Συγκεκριμένα το «τέλος χρήσης υπονόμου». Γιατί συνεχίζει να επιβάλλεται; Απ' τη στιγμή που υπάρχει πάγιο αποχέτευσης και ο κάθε ιδιοκτήτης επιβαρύνεται όταν συνδέεται με το δίκτυο του βιολογικού; Απαιτείται μία σαφής και ξεκάθαρη απάντηση. «Πόσα χρήματα έχουν μαζευτεί από την αρχή επιβολής αυτού του τέλους και πότε θα σταματήσει να επιβάλλεται».

• Στις νέες οικονομικές συνθήκες, να καθιερωθούν και νέα τιμολόγια για ασθενείς οικονομικά οικογένειες και για μακροχρόνια άνεργους. Είναι αντιφατικό να λέει ο δήμος πως θέλει να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας και να στήνει δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, και την ίδια χρονική στιγμή να εισπράττει από τους ίδιους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες δημοτικούς φόρους, δημοτικά τέλη και πάγια ύδρευσης και αποχέτευσης. Όσο συμβαίνει αυτό αποδεικνύεται πως η πρόθεση αλληλεγγύης του δήμου είναι επιφανειακή και προσχηματική.

• Τέλος κάνουμε γνωστό πως δε θα δεχτούμε καμία διακοπή υδροδότησης σε νοικοκυριό που αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του εξ' αιτίας της φτώχιας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ