2013-11-21 16:27:02
Φωτογραφία για Οι δύο Πατρινοί που πηγαίνουν Μουντιάλ
Ιδού λοιπόν πως τα έφερε η ποδοσφαιρική μοίρα, να καμαρώσει η Πάτρα, εφόσον όλα πάνε καλά, δύο ποδοσφαιριστές της σε τελική φάση Μουντιάλ ή γενικότερα μεγάλης διοργάνωσης! Ο λόγος για τον Κώστα Κατσουράνη και τον Ανδρέα Σάμαρη που από το βράδυ της Τρίτης πανηγυρίζουν την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2014. Πολίτες Ρίου, Βραζιλίας αυτή τη φορά και όχι Πατρών τον προσεχή Ιούνιο, από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, που θα διεξαχθεί το Μουντιάλ. Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές με πολλά κοινά στοιχεία, των οποίων η ποδοσφαιρική διαδρομή είναι ενδιαφέρουσα! Επειδή κατάφεραν να πάνε από το Ρίο στο Ρίο!

Και οι δύο ξεκίνησαν από τα χαμηλά, ο μεν ένας από τον Παναχαϊκό, ο δε άλλος, από τον ΠΑΟ Βάρδας. Ευτύχησαν να έχουν δύο μπαμπάδες που τους στήριξαν, καθώς και οι δύο ήταν ποδοσφαιριστές στα νιάτα τους και προπονητές, ο Βασίλης Κατσουράνης και ο Ζώης Σάμαρης. Γρήγορα πήγαν στην Παναχαϊκή (ο Κατσουράνης έπαιξε και στη Δόξα Χαλανδρίτσας, ο Σάμαρης στους νέους της Παναχαϊκής) από την οποία έφυγαν για την Αθήνα. ΑΕΚ, Μπενφίκα, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ η συνέχεια για τον «Κατσούρ», Πανιώνιο, Ολυμπιακό για τον Σάμαρη. Επαιξαν και στις 4 μεγαλύτερες ομάδες της χώρας!


Ο Κατσουράνης ευτύχησε να παίξει στο Μουντιάλ του 2010 (ετοιμάζεται και για το 2014), στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004, 2008, 2012, στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005. Δηλαδή παρών και στις πέντε από τις επτά μεγάλες συμμετοχές της Εθνικής, δεν έπαιξε μονάχα στο Ευρωπαϊκό του 1980, επειδή ήταν 1 έτους και στο Μουντιάλ του 1994, ήταν μονάχα 15 ετών. Εγινε αρχηγός της Εθνικής και είναι ήδη ο τρίτος σε συμμετοχές. 108 και 9 γκολ. Α ναι κάτι ακόμα. Σήκωσε το Ευρωπαϊκό του 2004. Μύθος! Ο Σάμαρης, 24 ετών, έπαιξε προχθές για 3η φορά. Στην 2η, στο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής, όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αντικατέστησε τον Κατσουράνη!

Τάσος Σταθόπουλος-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ