2013-11-21 21:01:05
Φωτογραφία για Αχαΐα: Όχι από την ΕΛΜΕ στην κάλυψη ωρών
Ως «τιμωρία» των μαθητών ερμηνεύει το ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας το έγγραφο της προϊσταμένης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενίας Πιερρή με το οποίο καλούνται οι... διευθύνσεις των σχολείων να καταρτίσουν πρόγραμμα αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων.

Πρόκειται για την εφαρμογή σχετικών αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας. Τις οποίες όμως δεν φαίνεται να αναγνωρίζει η τοπική ΕΛΜΕ. Η διοίκηση της Ενωσης χαρακτηρίζει «υποκριτικό» το ενδιαφέρον της διοίκησης της εκπαίδευσης όταν «τελειώνει σε λίγες ημέρες το Α΄ τρίμηνο της σχολικής χρονιάς για τα Γυμνάσια και η διοίκηση δε φρόντισε ακόμη να καλύψει όλα τα κενά, με την κατάσταση, ειδικά σε ορισμένα σχολεία της Τεχνικής Εκπαίδευσης, να είναι τραγική».

Μάλιστα εκτιμά ότι «ο μόνος στόχος της διοίκησης είναι να δράσει τιμωρητικά απέναντι στις δίκαιες κινητοποιήσεις των μαθητών μας, που έγιναν κυρίως για το θέμα των αλλαγών στο Λύκειο και την ΤΕΕ καθώς και για το θέμα των μεταφορών».


Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην ανταποκριθούν στο αίτημα της κ. Πιερρή. «Επειδή, από την άλλη, είναι πιθανόν να δημιουργηθεί πρόβλημα με την ύλη λόγω των προβλημάτων που προαναφέρθηκαν, ειδικά στα Λύκεια που δίνουν πανελλαδικού τύπου εξετάσεις και στη Γ΄ Λυκείου που δίνει Πανελλαδικές, προτείνουμε στους Συλλόγους Διδασκόντων που θα τεθεί το ζήτημα, το εξής κείμενο - θέση: «Ο Σύλλογος θεωρεί ότι δεν έχει την υποχρέωση να προτείνει τρόπους αναπλήρωσης λόγω κατάληψης, μιας και η κατάληψη δεν προέκυψε με δική του υπαιτιότητα. Παράλληλα, εκφράζει τη διάθεσή του από παιδαγωγικό καθήκον να αξιοποιήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τον χρόνο που διατίθεται, για να καλύψει τη διδακτέα ύλη».

Βέβαια, υπάρχουν κι άλλες φωνές στην εκπαιδευτική κοινότητα που τονίζουν ότι από παιδαγωγικής απόψεως είναι ορθό οι μαθητές να μάθουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και τις συνέπειες των πράξεών τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η κατάληψη έχει συνέπειες, τις οποίες θα πρέπει να υποστούν. Ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρει το κάθε σχολείο, ίσως να χρειαστεί να κάνουν μάθημα την περίοδο των εορτών, αργίες ή το Σάββατο προκειμένου να καλύψουν το διδακτικό χρόνο που έχουν χάσει.

Η εφαρμογή πάντως της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης θα λειτουργήσει και ανασταλτικά στις προθέσεις των μαθητών για κλείσιμο των σχολείων τους.

Η Α΄ ΕΛΜΕ που σήμερα, ώρα 10.30 το πρωί, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Εκπαίδευσης εμμένει στην ανάκληση της συγκεκριμένης εγκυκλίου.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ