2013-11-21 21:30:06
Φωτογραφία για Σε παλάτι - μουσείο τα διάσημα αυγά «Fabergé»
Περίπου 4.000 έργα τέχνης που χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, μεταξύ των οποίων και εννέα δημοφιλή αυτοκρατορικά αυγά «Fabergé», που ανήκαν... στην τσαρική οικογένεια των Ρομανόφ, εκτίθενται μόνιμα πλέον στο παλάτι Σουβαλόφσκι, στην Αγία Πετρούπολη.

Η εν λόγω συλλογή ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Βίκτορ Βέκσελμπεργκ, επικεφαλής ομίλου ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και αλουμινίου, ο οποίος κατέχει τα περισσότερα αυγά Fabergé. Η απόλυτη αξία της συλλογής δεν είναι γνωστή, ωστόσο εκτιμάτα πάνω από 90 εκατ. δολάρια.

Τα εικαστικά αυτά αυγά φιλοτεχνήθηκαν για τη ρωσική βασιλική οικογένεια μεταξύ του 19ου και του 20ου αιώνα. Συνολικά φτιάχτηκαν 69 αυγά, 54 εκ των οποίων δημιουργήθηκαν για τον Γ' Τσάρο Αλέξανδρο και τον Β' Νικόλα, όλα από πολύτιμα μέταλλα.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην παρουσίαση μιας νέας γενιάς μουσείων στη χώρα μας. Αυτά είναι τα ιδιωτικά μουσεία, που χρηματοδοτούνται από τους πολίτες της χώρας μας, από τους φιλανθρώπους μας», δήλωσε στα εγκαίνια του Μουσείου Fabergé ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Για όσους ενδιαφέρονται για την Τέχνη των κοσμημάτων, αυτό είναι ένα μοναδικό μέρος όπου εμφανίζονται σχεδόν όλα τα έργα του διάσημου κοσμηματοπώλη. Μερικά από τα αριστουργήματα εκτίθενται αποκλειστικά σε αυτό το μουσείο, ούτε καν στο εθνικό», δήλωσε η Tatian Muntyan, εικαστικός.

e-go.gr


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ