2013-11-22 12:26:07
Φωτογραφία για Χωρίς φύλαξη το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Χωρίς φύλαξη και επίσημα αφήνει η κυβέρνηση το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αφού ο κύκλος της διαθεσιμότητας άνοιξε με πρώτους τους 9 εργαζόμενους στον τομέα της φύλαξης του ιδρύματος.

Η σχετική διαπιστωτική πράξη της διαθεσιμότητας, αναρτήθηκε προχθές στη «Διαύγεια» από το Υπουργείο Παιδείας, περιλαμβάνοντας κατάλογο με τα ονόματα 9 φυλάκων – νυχτοφυλάκων του Πανεπιστημίου, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, όλοι τους από την κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Τυπικά βέβαια το ίδρυμα ήταν αφύλακτο εδώ και αρκετές μέρες, καθώς στον πρόσφατο κατάλογο της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο, τα ονόματα των συγκεκριμένων υπαλλήλων δεν αναφέρονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, τουλάχιστον τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο, οι εργαζόμενοι δεν τις είχαν αφήσει αφύλακτες, παραμένοντας στη θέση τους.

Ωστόσο οι φύλακες του ιδρύματος από την ημέρα που έγιναν γνωστά τα της διαθεσιμότητας προσέφυγαν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αίτημα ασφαλιστικών μέτρων και μάλιστα τρεις από αυτούς σε πρώτη φάση δικαιώθηκαν. Παρ’ όλα αυτά, στη διαπιστωτική πράξη στο «Διαύγεια» περιλαμβάνονται τα ονόματα και των τριών αυτών φυλάκων.


Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι για τον κλάδο των φυλάκων δεν τέθηκε καν θέμα αξιολόγησης των υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ, όπως σε άλλους κλάδους, καθώς αποφασίστηκε η κατάργηση της θέσης εργασίας.

Συνολικά, οι θέσεις εργασίας φυλάκων στο ίδρυμα (σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο) ήταν 14. Από αυτούς, πέντε φύλακες έχουν εξαιρεθεί, αφού ανήκουν σε ειδική κατηγορία (είναι πολύτεκνοι) και άρα θεωρητικά παραμένουν. Αυτό, ωστόσο, είναι το μεγάλο ερώτημα: πώς θα παραμείνουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αφού οι θέσεις τους έχουν καταργηθεί και σε ποια θέση θα απορροφηθούν.

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Στο μεταξύ, χθες αναρτήθηκαν και οι τελικοί – οριστικοί πίνακες για τη διαθεσιμότητα. Ουσιαστικά, είναι μία επανάληψη, χωρίς τις απαραίτητες διορθώσεις, των προσωρινών πινάκων. Από αυτούς, το Υπουργείο θα προχωρήσει στη διαθεσιμότητα για 35 θέσεις (αφού ήδη καταργήθηκαν οι 14 θέσεις φυλάκων).

Οι πίνακες, όπως σημειώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Π.Κ. στο Ρέθυμνο, Μαρία Πετρουλάκη, έχουν σωρεία λαθών, πράγμα που δημιουργεί επιπλέον αναβρασμό στους κόλπους των υπαλλήλων.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ

Πρόσκληση προς τις πρυτανικές Αρχές και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ να προσέλθουν, ήδη από την Παρασκευή, σε διάλογο απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τονίζοντας πάντως πως «ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».

Η πρόσκληση του υπουργού Παιδείας ήρθε λίγο μετά τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα για το προσωπικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων Πατρών, Ιωαννίνων, Κρήτης, Θεσσαλίας και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Καλώ αύριο (σ.σ. σήμερα) τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στη διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν.

Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στη διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαϊδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσότερων σε φορείς του δημοσίου.

»Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει ο κ. Αρβανιτόπουλος.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ