2013-11-22 15:47:58
Φωτογραφία για Μέρκελ:  Ο πρωθυπουργός μου παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα
Τη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα, απέσπασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ. 

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Μέρκελ μετά το γεύμα εργασίας των δύο ηγετών, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα καλύψει το χαμένο δρόμο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να πάρει το πράσινο φως για την επόμενη δόση.

"Υποστηρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που καλείστε να λάβετε στην Ελλάδα", είπε η Α. Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Α. Μέρκελ για τη στήριξη της στην Ελλάδα, όπως είπε.

Πιο αναλυτικά η κ. Μέρκελ αναφερόμενη στο πρωτογενές πλεόνασμα τόνισε ότι "ο Α. Σαμαράς μου παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα" και πρόσθεσε ότι: "Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με την τρόικα για την επόμενη δόση. Υπάρχουν κάποια πράγματα να τακτοποιηθούν. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι μπορεί για να ανταποκριθεί σε αυτές τις δεσμεύσεις".


Απαντώντας σε ερώτημα για το δημοσιονομικό κενό η κ. Μέρκελ τόνισε: "Ο προϋπολογισμός του 2014 είναι ένα πρόβλημα. Μιλάμε για 1-2 δισ. ευρώ. Όμως βλέπουμε πλεονάσματα στην Ελλάδα ξαφνικά. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τώρα πως θα είναι η κατάσταση. Δεν μιλάμε για τα απόλυτα κενά".

"Βλέπουμε ήδη τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης. Το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα", υπογράμμισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ .

"Αν οι Έλληνες θέλουν να δίνουν καλύτερες μέρες χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές και ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Η δουλειά που έχει η Ελλάδα είναι δύσκολη, αλλά εφικτή. Γίνεται αυτή η δουλειά. Ορθά αντιδρά η Ελλάδα", είπε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι εκτός από το πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχουν και άλλα που πρέπει να γίνουν.

"Δεν είμαστε στο Βερολίνο για να διαπραγματευτούμε με την τρόικα, η κυβέρνηση μου διαπραγματεύεται με τα επιτεύγματά της απέναντι στην τρόικα" τόνισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θέλουμε να τελειώσουμε το ταχύτερο δυνατόν".

"Δεν υπάρχει ανάγκη για νέα κονδύλια, ούτε για νέο μνημόνιο. Είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους στόχους" είπε ο Α. Σαμαράς.
news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ