2013-11-22 17:30:11
Φωτογραφία για Δύο Lincoln του Τζον Κένεντι βγήκαν σε δημοπρασία
Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από την δολοφονία του Τζον Κένεντι στο Ντάλας. 

Ο θρύλος όμως του JFK εξακολουθεί να ζει, μαζί με τις θεωρίες συνωμοσίας ενώ τα πράγματα που άγγιξε κάποτε ο Κένεντι εξακολουθούν να είναι δυσεύρετα και πανάκριβα.

Μόλις τον περασμένο μήνα βγήκαν στην δημοπρασία δύο αυτοκίνητα τα οποία έχουν συνδεθεί με τον Τζον Κένεντι. Και τα δύο είναι της Lincoln, όπως και το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε.

Το πρώτο αυτοκίνητο , από την εποχή του Κένεντι είναι μια Lincoln Continental Mark V του 1960 που μπορούσε να μεταφέρει έξι επιβάτες.

Το αυτοκίνητο ήταν θωρακισμένο, σε ότι αφορά το αμάξωμα αλλά όχι όμως και τα τζάμια των παραθύρων. Την θωράκιση είχε αναλάβει η εταιρία της Hess & Eisenhardt από το Οχάιο . Ενώ το εξωτερικό έχει υποστεί αρκετές βελτιώσεις για την αποκατάστασή του, το εσωτερικό παραμένει στην αρχική του κατάσταση.


Μετά την παρουσία του στο Λευκό Οίκοτο αυτοκίνητο βρέθηκε σε χέρια ιδιωτών από το 1964.

Στο εσωτερικό , αυτή η Lincoln είναι εξοπλισμένη με ένα χώρισμα για το διαμέρισμα επιβατών και ένα ραδιοτηλέφωνο.

Το δεύτερο αυτοκίνητο του Κένεντι που πωλήθηκε ήταν μια Lincoln Continental καμπριολέ του 1963. Το αυτοκίνητο αυτό έχει την ιστορία του αφού είναι εκείνο στο οποίο επιβιβάσθηκε ο αείμνηστος Τζον Κένεντι με την σύζυγό του Τζάκι από το ξενοδοχείο Fort Worth του Τέξας μέχρι το αεροδρόμιο , όπου επιβιβάστηκε την πτήση προς Ντάλας, όπου και δολοφονήθηκε.

Εξωτερικά, το λευκό καμπριολέ έχει αναπαλαιωθεί πλήρως . Στο εσωτερικό του όμως, πολλά κομμάτια έχουν παραμείνει αυτούσια όπως ήταν εκείνη την εποχή. Ανάμεσά τους και τα κόκκινα δερμάτινα καθίσματα, στα οποία είχαν πάρει θέση ο Τζον και η Τζάκι Κένεντι στην τελευταία τους διαδρομή με αυτοκίνητο πριν πετάξουν στο Ντάλας.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ